Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Silikonfog

Med sina speciella egenskaper är silikonfogen särskilt lämplig för användning i våtutrymmen och andra platser i hemmet som utsätts för direkt väta eller fukt. Samtidigt kan den klara temperaturförändringar. Silikonfogen är lätt att applicera och gör rengöringen enkel, samtidigt som den ger skydd mot mögelsvampar eller andra beläggningar.
1 artikel
Flügger Wet Seal - Silikon tätningsmassa
Från 129 kr
+ ev. lev. kostnader
Visar 1 produkter av 1

Vad är silikonfog?

Silikonfog, även kallad våtrumsfog eller våtrumssilikon, är ett tätningsmedel speciellt utvecklat för användning i våtutrymmen. Silikonfog skapar en tätning som klarar både vatten, fukt och de skiftande temperaturer som uppstår i våtutrymmen. Dessutom innehåller silikonfogen även fungicider som hjälper till att skydda mot mögel på fogen, så att du undviker att lederna blir svarta från beläggningar.

Vad används silikonfog till?

Silikonfog kan användas för tätning i badrum, kök, tvättstuga eller liknande platser i hemmet. Silikonfogen är speciellt utvecklad för att skapa en tätning som skyddar mot fukt och förändrade temperaturer. Detta gör den särskilt lämplig för platser där silikonfogen utsätts för direkt väta eller fukt. Du kan därför med fördel använda silikonfog runt diskbänken, köksbordet eller liknande platser som ofta utsätts för vatten.

Du kan också använda silikonfog för användning runt fönster, där det också kan förekomma kondens och fukt. Silikonfogar kan inte målas eftersom färgen inte vidhäftar på silikonfogen.

Silikonfog kan användas för:

  • Badrum
  • Kök
  • Tvättstuga

Silikonfog eller akrylfog?

Skillnaden mellan silikonfog och akrylfog är bl a deras elasticitet och förmåga att hantera vattenexponering och fukt. Silikonfog har inte samma elasticitet som akrylfog, eller målarfog, och rekommenderas inte för användning i andra utrymmen än våtutrymmen, där fogarna ska övermålas. Om silikonfogen övermålas riskerar du att färgen på fogen spricker och släpper. Du kan dock få vissa typer av silikonfog med högre elasticitet som är målningsbara, men det rekommenderas att välja en akrylfog i samband med målning. Du kan hitta silikonfog i många olika färger, som vit, svart, grå eller andra färger, så att du kan hitta den rätta färgen för ditt projekt i våtrum.