Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Silikatfärg

Silikatfärg är en populär och mycket använd fasadfärg för många hushåll i Sverige – speciellt när fasaden ska målas. Byggstenarna i silikatfärg är mineralfärgämnen och kaliumsilikat som bindemedel. Kombinationen ger en slitstark och fukttålig yta som tål all slags vind och väder. Läs mer om silikatfärg her.
2 produkter
Flügger Facade Silikat - Silikatfärg
Från 719 kr
Matt
Blank
Glans
Flügger Facade Silikat Primer - grundfärg
Från 669 kr
Visar 2 produkter av 2

När ska du måla med silikatfärg

Silikatfärg används på obehandlade mineraliska fasader eller fasader tidigare målade med silikatfärg. En fördel med silikatfärg är att du får en väldigt diffusionsöppen färg.

Vi rekommenderar Flügger Fasad Silikat, som har en förväntad livslängd på upp till 10 år. Ger din fasad en levande yta. Denna silikatfärg går att bryta i en mängd olika kulörer.

Förutom de yttre fasaderna kan du även använda silikatfärg i källaren. Källaren är i grunden ett rum som ofta är en aning fuktigt och här kommer en silikatfärg och en silikatfärg kan då vara ett bra val. Ett fuktproblem ska emellertid åtgärdas främst på utsidan huset.

När många väljer att måla med silikatfärg i sin källare beror det till stor del på att färgen är något i närheten av det mest diffusionsöppna man kan få. Med en silikatfärg får väggarna möjlighet att andas och du förhindrar att fukten stängs in bakomfärgen. Är det sedan tidigare målat med en tätare färg så innebär en silikatfärg inte att väggen blir öppnare om den målas utanpå den befintliga färgen.


Hur man målar fasaden med Flügger Facade Silikat

I guiden nedan kommer vi att se över hur du målar din fasad med silikatfärg (Flügger Facade Silikat). Tänk på att hålla koll på väderprognosen – torrt väder är helt klart att föredra när man målar med silikatfärg. Tänk även på att fasaden ska vara obehandlad eller tidigare behandlad med silikatfärg. Annars är du redo att dra på dig arbetskläderna, följ guiden till slutet så kan du njuta av resultatet!

  • Kontrollera fasaden noggrant för hål och sprickor. Om det finns porösa och ojämna ytor i fasaden ska dessa repareras. Du kan enkelt hantera mindre skador själv, men om det finns stora hål, sprickor etc. bör du rådfråga en fackman.
  • Ta bort alger och mossa med Facade Anti Green och rengör fasaden noga genom att använda Facade Clean..
  • Grundbehandla fasaden med Flügger Silikatprimer för att säkerställa optimal vidhäftning. Använd en pensel eller en roller.
  • Applicera Flügger Facade silikat. Börja med att måla med pensel längs kanter, hörn, fönster och dörrar. Måla sedan de stora ytorna med en roller, gärna med hjälp av ett förlängningsskaft. Måla i långa drag och undvik att stoppa måleriarbetet mitt i ett område.