Utomhus

Färg för utomhusbruk finns i många olika varianter, beroende på var eller vilket material som ska målas. Du kan få färg till murverk, trä, betong och socklar och mer speciella färgtyper som silikatfärg. Samma för dem alla är att färgen måste klara de växlande väderförhållanden vi har i Sverige, där det både är många månader med hög luftfuktighet och en sommar med sol och hög värme.

Beroende på vilken typ av färg du behöver använda kan du välja mellan många olika kulörer och glansvarianter, så att du kan hitta den kulör du vill ha till ditt måleriprojekt. Du kan alltid hitta inspiration till kulörvalet i våra färgkartor

35 produkter
Flügger 01 Wood Tex - Grundolja
Från 219 kr
Flügger 02 Wood Tex - pigmenterad grundfärg
Från 219 kr
Flügger 03 Wood Tex - Träskydd
Från 299 kr
+ ev. lev. kostnader
Flügger 08 Wood Tex Patina - Färglös träbehandling
Från 419 kr
Flügger 08 Wood Tex Sealer - Wood Tex Patina 08 topcoat
Från 419 kr
Flügger Facade Impredur - Fasadfärg
Från 959 kr
Matt
Blank
Glans
Flügger Impredur - Extra vattenavvisande Träolja
Från 219 kr
Flügger Wood Oil - Vattenbaserad träolja
Från 169 kr
Flügger 01 Wood Tex Classic - Grundolja
Från 299 kr
Flügger 02 Wood Tex Classic - Grundfärg
Från 349 kr
Flügger 2 in 1 Wood Tex Classic - Träskydd
Från 1 359 kr
Flügger Wood Oil Classic - Träolja
Från 219 kr
+ ev. lev. kostnader
Flügger Facade Tesist - Fasadfärg
Från 239 kr
Matt
Blank
Glans
Visar 20 produkter av 35

Diffusionsöppen färg för utomhusbruk

Diffusionsöppen färg säkerställer att underlaget kan andas och avleda fukt. Detta gör diffusionsöppen färg särskilt användbar för utomhusbruk, där det är viktigt att ytan tätar mot fukt men samtidigt även kan andas och avleda fukt, så att det inte uppstår fuktskador och frostsprickor på ytan. Denna speciella egenskap hos diffusionsöppen färg är en viktig faktor för att uppnå ett optimalt och hållbart resultat av dina målade ytor.

Fasadfärg är i princip diffusionsöppen, då färgen skyddar ytan mot de föränderliga väderförhållanden vi har. Därför kommer fasadfärg, betongfärg, sockelfärg och silikatfärg alltid ha en viss diffusionsöppenhet. Det är dock skillnad på vilket värde av diffusionsöppenhet som är inblandat i de olika färgtyperna man använder för utomhusbruk.

För målning utomhus kan du bland annat använda:

  • Fasadfärg
  • Betongfärg
  • Silikatfärg
  • Träfärg
  • Metallfärg
  • Fönsterfärg

Med träskyddprodukter för utomhusbruk säkerställer du att ditt träarbete får en väderbeständig yta. Träet blir motståndskraftigt mot det växlande svenska vädret och hämmar svamp och mögeltillväxt. Oavsett om det är trädgårdsmöblerna, lekstugan, altanen eller andra trädetaljer utomhus som du behöver måla, ger träskydd träet de bästa förutsättningarna för optimal hållbarhet och ett vackert långvarigt resultat.

För att behandla utomhusträet eller andra ytor kan det vara fördelaktigt att sprutmåla. Med sprutmålning kan du uppnå en snygg och jämnt målad yta som kan vara svår att få till med pensel eller roller. Inga spår av penseldrag eller synliga överlappningar finns kvar efter detta. samtidigt är det ett snabbt sätt att måla stora ytor eller områden som kan vara svåra att nå med pensel och roller.

När är det bäst att måla utomhus?

Innan du börjar måla utomhus är det viktigt att ytan är helt torr. Det kan därför vara bra att planera ditt måleriprojekt under en period där det varit torrt väder i en vecka. Detsamma gäller att följa skuggan, så man inte målar i direkt solljus.

Se även till att det inte regnar första dagen efter att du har slutfört ditt måleriarbete. Ytan ska helst hinna torka och härda innan den påverkas av vatten och kallare temperaturer. Det är därför en fördel att måla på våren, sommaren och sensommaren, så att du slipper regn och så att vädret även är varmt nog.