Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Tapetverktyg

Tapetverktyg består av olika verktyg, som alla är till en bra hjälp när du behöver tapetsera. Med rätt tapetverktyg gör du arbetet med tapetsering mycket enklare. Oavsett om det är sågspånstapeter, designtapeter, glasväv eller glasfilt som du behöver sätta upp, med rätt tapetverktyg säkerställer du ett trevligt och hållbart resultat.
15 produkter
Cutter
Från 54,95 kr
Prof. Cutter brytblad 9690, 6 stk
Från 69,95 kr
Dragon Refill knivblad | 10 stk.
Från 34,95 kr
Prem. Tapetborst 3540
Från 89,95 kr
Tapetlinjal Aluminium
Från 269 kr
Prem. Tapetverktyg mjukt 9451
Från 49,95 kr
Prof. Tapetkniv 9725
Från 69,95 kr
Tapetset
Från 199 kr
Trädgårdsspruta
Från 189 kr
Tapetkniv plast
Från 69,95 kr
Tapetkantrulle
Från 99,95 kr
Visar 15 produkter av 15

Vad är tapetverktyg?

Tapetverktyg består av flera olika verktyg som används för tapetsering eller för att sätta upp glasväv eller glasfilt. Valet av tapetverktyg beror på vad du behöver sätta upp, men du bör åtminstone använda en tapetsax, hobbykniv, roller, rollertråg, linjal och pensel för att sätta upp tapeter, glasfilt och glasväv.

Dessutom finns det även tapetverktyg som tapetskrapa att ta bort gamla tapeter med.

Tapetverktyg du behöver för att sätta upp tapeter:

  • Hobbykniv
  • Tapetsax
  • Målaroller
  • Tråg
  • Linjal
  • Tapetskrapa

Tapetverktyg du måste ha för att ta bort tapeter:

  • Tapetskrapa

Vad används tapetverktygen till?

De olika tapetverktygen har sina egna syften, som var och en gör arbetet med att ta bort gamla tapeter samt hjälp vid tapetsering och att sätta upp glasväv eller glasfilt lättare. Det finns verktyg som du bör använda för att kunna ta bort gamla tapeter och uppnå ett fint resultat.

Hur man använder tapetverktyg för uppsättning

För uppsättning används en tapetlinjal för korrekt mätning och tapetsax som används för att klippa tapeter, väv eller filt och därför kunna anpassa storleken på ytan. Hobbykniven används under och efter installationen, för att göra hål för strömbrytare och dylikt, samt klippa tapeter, väv eller filt längs trösklar, golvlister och takkanter. Färgrollern och färgtråget används för vävlim och penseln används för att jämna ut tapeterna, vävnaden eller filten så att inga luftbubblor dyker upp under installationen.

Hur man använder tapetverktygen för att ta bort tapeter

För att ta bort gamla tapeter kan du använda olika typer av tapetverktyg. Valet beror på vilken typ av tapeter, glasväv eller glasfilt som sätts upp och hur svåra de är att ta bort från ytan.

En tapetskärare skär upp tapeten i mindre delar, där en tapetstrippare eller en tapetskrapa gör att tapeten kan tas bort från ytan genom att använda det vassa bladet för att lossa tapeten. En tapetskrapa används genom att köra den över ytan så att den repar tapeten. Du kan med fördel kombinera de olika tapetverktygen att ta bort tapeter med, eftersom det kommer att göra arbetet enklare.