Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Ta ner gamla tapeter

 

Du kan själv ta bort gammal tapet från väggarna men det kan vara tidskrävande. Genom att förstå skillnaderna mellan olika tapetmaterial, genom att använda rätt teknik och med några goda råd, kan du göra processen mer effektiv och mindre besvärlig.

Få bra tips på nedtagning av tapet i videon:

Så tar du bort gammal tapet – steg för steg:

  1. Använd en tapetborttagare och skrapa bort den gamla tapeten

Om den gamla tapeten sitter fast kan du rolla med Fiona tapetborttagare, utspädd 3-5 gånger med vatten, över tapeten. Gör så här:

  1. Pensla eller rolla utspädd tapetborttagare på väggen, för att ta bort tapet- och limrester
  2. Skrapa därefter bort resterna med en tapetborttagare eller en bredspackel
  3. Rengör ev. väggen från ojämnheter och smuts

Nu är du redo att antingen bredspackla eller sätta upp tapet. Välkommen in i din lokala Flügger-butik för mer vägledning.

Välj non-woven tapet

Om du planerar att sätta upp ny tapet kan du med fördel överväga non-woven tapeter med filt på baksidan. Förutom att de är lätta att sätta upp, är den här typen av tapet också lätt att ta bort.

Hos Flügger har vi allt du behöver för ditt tapetprojekt, inklusive ett stort urval av tapeter i många olika mönster, färger och motiv.


Lätt - lättare - non-woven tapet

Det kan vara lite knepigt att sätta upp vanlig tapet, men med non-woven tapet med filt på baksidan går det lekande lätt. Du behöver bara applicera vävlim direkt på väggen och sedan fäster du tapetvåderna. Klart! Är du sugen på att testa non-woven tapeternästa gång du ska tapetsera? Beställ på Flügger.se och få det levererat hem inom några dagar. Vi har allt från tapetborttagare och tapetklister till designtapeter från Fiona och Edge.

 

Lycka till med tapetseringen!