Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Träspackel

Träspackel är en produkt som används för att fylla ut skador, såsom spikhål i trä innan man avslutar måleriarbetet. Det finns även spackel för trä i olika kulörer.

Vilket spackel ska jag välja?

4 produkter
Lättviktsfyllare - Easy Filler Flügger
Från 79,95 kr
Flügger Akryl Spackel
Från 89,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Dana Lim Universalspackel 631
Från 99,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Bostik Plastiskt Trä
Från 84,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Visar 4 produkter av 4

Vad är träspackel?

Träspackel, är en spackelmassa för att laga hål, sprickor eller ojämnheter i trä.

Du kan få träspackel i kulörvarianterna furu, ek och teak. Vanligt träspackel som ska övermålas är vitt.

Val av träspackel

Det finns olika varianter av spackel för trä som var och en har sina speciella egenskaper och fördelar i förhållande till vilken typ av spackelarbete du ska utföra.

Olika typer av träspackel:

  • Träspackel
  • Plastiskt trä

Träspackel

Träspackel eller snickarspackel är en akrylspackel som används för att fylla hål efter skruvar eller spik, samt för att täcka repor, hack eller andra små skador. Detta spackel finns i tuber för enkel applicering och fyllning av det skadade området. Efter torkning blir det hårt, vilket gör ytan lätt att slipa och måla för optimalt skydd.

Kemiskt trä

Kemiskt trä är en tvåkomponents träspackel bestående av spackel och härdare. När härdaren blandas med spacklet kan du enkelt fylla hål eller andra skador. Härdningen sker snabbt och spacklet blir hårt som trä, vilket gör det idealiskt för större reparationer eller för att bygga upp skadat trä. Du kan applicera detta spackel i tjocka lager och efteråt borra, såga och slipa. Kemiskt trä finns i ett begränsat utbud av färger och är ett bra val om ytan ska målas efteråt.

Plastiskt trä trä

Plastiskt träspackel härdar inte lika snabbt som kemiskt trä. Det finns dock i flera färger och kan därför enkelt matchas med träet du arbetar med. Detta gör det särskilt lämpligt för reparationer där målning inte är nödvändig, eftersom reparationerna lättare kan döljas genom att välja träspackel i träets naturliga färg.

Pulverspackel

Pulverspackel är också idealiskt för användning som träspackel eftersom det lätt kan blandas till rätt mängd och konsistens. Det finns även i olika färger för att enkelt kunna matcha träets färg och göra reparationen mindre synlig.