Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Tapetborttagare

Det kan finnas många anledningar till att tapeter behöver bytas ut. Det kan vara så att väggarna behöver nya färger eller ett nytt utseende, eller kanske har du flyttat till ett nytt hem med gamla tapeter som inte passar din stil och inredning. Oavsett anledning kan du enkelt och snabbt ta bort dina tapeter själv med tapetborttagare. Det finns många typer av tapetborttagare, så du kan hitta den som bäst passar den typ av väggbeklädnad du vill ta bort.
1 artikel
Fiona Wallpaper Remover - Tapetborttagare
Från 169 kr
Visar 1 produkter av 1

Hur man tar bort tapeter

Tapeter kan tas bort på flera olika sätt. Proceduren beror på vilken typ av väggbeklädnad du vill ta bort och underlaget du har att göra med. Du kan tillämpa de mest typiska formerna av tapetborttagare som exempelvis tapeterskrapa på de flesta typer av väggar. Detsamma gäller för en tapetnedångare som för produkten tapetloss. Tapetnedångare är den mest miljövänliga metoden att ta bort tapeter, eftersom tekniken endast använder vattenånga.

Observera dock att en tapetnedångare inte ska användas på gipsväggar, eftersom det kommer att skada gipsen.

Mjukgörare för tapeter

Tapetloss är en vätska som, när du tillsätter vatten, kan smetas direkt på väggen med en roller eller pensel. Tapetloss tränger igenom tapeten och löser upp tapetlimmet och tapeten kan sedan skrapas bort med en spackelspade eller tapetskrapa. Tapetloss är ett enkelt och smidigt sätt att ta bort gamla tapeter.

Tapetnedångare

Tapetnedångaren löser upp tapetlimmet, varefter tapeten kan skrapas av med en spackelspade eller tapetskrapa. Tapetnedångaren är en effektiv metod för att ta bort tapeter men mer tidskrävande än att använda medlet Tapetloss. Den kopplas till eluttaget och vattnet i maskinen ska värmas upp innan den går att använda.

Tapettrissa

En tapettrissa är ett verktyg med vassa stift som skär hål i tapeten så att ånga och vätska lättare kan tränga in och lösa upp tapetlim. Tapetstrissor är därför idealiska i kombination med Tapetloss för sågspånstapeter med många lager färg eller för väggar med flera lager tapeter. Med flera lager tapeter eller färg kan det vara svårt för en tapetnedångare eller Tapetloss att tränga igenom helt. Var dock medveten om när du använder en tapettrissa att du kan råka repa själva väggen. Det kan innebära att väggen behöver spacklas innan du hänger ny tapet eller målar den. Var därför försiktig med hur du använder tapettrissan.

Vad du behöver för att ta bort tapeter

Verktyget för att ta bort tapeter beror såklart på vilken metod du använder, men även på vilket material väggen har och hur gammal tapeten är. Du behöver dock minst:

  • Spackel
  • Tapetskrapa