Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Hinkar

Bra måleriverktyg är en fördel för alla måleriprojekt. Beroende på om du ska starta stora eller små måleriprojekt finns det måleriverktyg att hitta. Om du ska dra igång ett större projekt där många stora ytor som väggar, golv eller tak ska målas, rekommenderas att du använder en målarburk, eller rollerhink för projektet. Om du vill optimera och göra processen enklare kan en rollerhink eller ett rollertråg som det även kallas, vara lika viktig som rätt typ och storlek på färgrullen.
5 produkter
Prem. Rollerhink 7080 Recycled
Från 59,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Lock til Prem. Rollerhink 7080 Recycled
Från 12,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Återvunnen plastpåse för rollerhink - 50 stk.
Från 99,95 kr
Penselhållare Med Magnet
Från 25,95 kr
Burkhängare, S-krok
Från 29,95 kr
Visar 5 produkter av 5

Varför välja hink?

Hink, till skillnad från rollertråg kan innehålla mycket stora mängder färg åt gången. Det sparar mycket tid på att fylla upp ett tråg med ny färg från en färgburk och därmed många stopp i ditt måleriarbete. På detta sätt är rollerhinken ett enkelt och snabbt sätt att optimera ditt måleriarbete.

Hinkar finns både som fyrkantiga och runda, De finns även som rollertråg vilka är utformade med en räfflad insida, där färgrullen rullas över till rätt mängd och fördelas på färgrullen. Samtidigt bidrar den räfflade insidan även till att minska färgspillet när överflödig färg rullas av. Genom att använda den räfflade insidan av hinken uppnår du en lämplig mängd färg på färgrullen varje gång, vilket säkerställer ett fint och enhetligt resultat på alla ytor i ditt måleriarbete.


Hinkar eller tråg för måleriprojektet?

Valet mellan hinkar eller tråg för ditt måleriarbete beror på omfattningen. Om du behöver måla mindre ytor kan du välja ett rollertråg, men om du behöver måla större ytor på väggar, tak eller golv rekommenderas att du använder en rollerhink istället. De kan innehålla en större mängd färg och du slipper därför fylla upp ett tråg med ny färg flera gånger.


Undvik rengöring med rollerpåsar

När du är klar med ditt måleriarbete måste verktygen rengöras. Detta gäller penslar, färgrullar, rollertråg och hinkar. Men du kan göra rengöringen mycket enklare genom att använda rollerpåsar eller en tråginsats. På detta sätt slipper du rengöra burkarna. En rollerpåse är en påse som läggs i hinken innan du fyller färgen i den. Du kan använda din färgrulle som vanligt och kan därmed även enkelt använda den räfflade insidan medan påsen ligger i den. När du är klar med målningen, ta bort påsen och burken är redo att användas igen utan att du behöver rengöra den. Samtidigt kan påsen även användas för att linda in färg och verktyg så att den inte torkar ut medan du väntar på att ytan ska behandlas med ett nytt lager färg.