Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Träsåpa

Träsåpa fräschar upp dina invändiga snickerier och ger dem gott om vård och skydd. Såpabehandlat trä gör att träet kan framträda med sin naturliga struktur och vackra vener, medan träsåpa ger smutsavvisande film som skyddar ytan.
4 produkter
Flügger Golvlack Clean & Care - Såpa
Från 169 kr
Flügger Natural Wood Golvsåpa
Från 169 kr
+ ev. lev. kostnader
Flügger Natural Wood Såpolja
Från 199 kr
+ ev. lev. kostnader
Outlet
Outlet - Flügger Natural Wood - Golvvårdset
Från 269 kr
+ ev. lev. kostnader
Visar 4 produkter av 4

Vad är träsåpa?

Träsåpa är en närande såpa vars såpamättnad ger ytan en skyddande film mot genomslag av smuts, fett och vätskor. Förutom träsåpans rengöringseffekt är träets porer även mättade medan träet skyddas från att torka ut genom sin närande egenskap.

Träsåpa kan användas för skötsel och underhåll av golv, möbler, träbord i obehandlat, såpa- eller lutbehandlat trä, oavsett träslag.

Välja träsåpa

Träsåpa finns i två varianter i antingen klar eller vit. Valet beror därför på vilken typ av trä du ska bearbeta och vilket resultat du vill uppnå.

En vanlig impregnering av naturlig träsåpa kan användas för alla typer av trä, men används oftast för naturligt trä eller mörkare träslag, eftersom det ger ett ljust, gyllene utseende till träet.

En vitpigmenterad träsåpa används till ljusare träslag och ger träet en ljus, vitaktig yta där träets naturliga ådring fortfarande syns.

Vid behandling med vitpigmenterad träsåpa på ek bör du vara medveten om att träets garvsyra kan komma upp till ytan under behandlingen. Det är bara en naturlig reaktion som kommer att mörka ytan lite. Garvsyran från ek kan dock rengöras från ytan genom rengöring med varmt vatten eller målartvätt.

Hur man behandlar med träsåpa

Innan behandlingen med träsåpa påbörjas är det viktigt att ytan verkar helt torr. Om du har rengjort ytan på andra sätt med till exempel målartvätt är det därför viktigt att vänta på att träet är helt rent och torrt innan du applicerar träsåpan.

    Applicera
  • träsåpan med en mopp eller en urvriden luddfri trasa eller svamp i riktning mot träets ådring. Arbeta in träsåpan väl i träet för optimal mättnad av ytan.
  • Om det är en vanlig rengöringsbehandling med träsåpa räcker det att bara applicera träsåpa en gång. Om det däremot är tvålmättnad av träet är det en bra idé att upprepa behandlingen 3 gånger under 2 dagar innan du använder ytan igen.

Upprepa behandlingen med träsåpa 4-6 gånger om året, för gott underhåll och rengöring av träets yta. Du kan även använda en målartvätt före behandling med träsåpa om ytan är mycket smutsig.

Vad du behöver för att behandla med träsåpa

  • Mopp
  • Luddfri trasa eller svamp
  • Målartvätt
  • Träsåpa