Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Ge järn- och metallytor nytt liv med en bra metallfärg.

Järn- och metallytor kan ha det svårt utomhus, då väderförhållandena ofta kan bidra till att påskynda rost och slitage. Men med lite välvilja och smart underhåll finns det ingen anledning att oroa sig för mycket.

Du kommer långt med en bra järn- och metallfärg och det är mycket billigare med en noggrann ytbehandling än att byta ut de gamla slitna föremålen mot några helt nya.

Hos Flügger har vi ett betydande urval av metallfärger som optimalt kan skydda dina exteriöra metallytor mot rost och slitage.

Läs vår guide nedan och ta reda på hur du kan säkra ditt järn och metall på bästa möjliga sätt.

Hur man målar med järn- och metallfärg utomhus

Som nämnts är järn- och metallytor utomhus mycket mer utsatta för rost och slitage än inomhus. Därför kan det vara nödvändigt att vara extra uppmärksam på underhåll och renovering om du vill ligga i framkant av rostbildning.

Om rost redan har bildats på någon av dina utomhusytor i järn kan du enkelt måla dem ändå.

  • Börja med att slipa föremålet hela vägen ner med sandpapper.
  • Ta bort damm och smuts från ytan.
  • Du kan sedan applicera en grundfärg så att du ger färgen goda förutsättningar för att kunna fästa ordentligt. Vi rekommenderar Flügger Metal Pro Multiprimer, som garanterar maximal vidhäftning och innehåller anti-flash rostmedel, som förhindrar rostbildning.
  • När grundfärgen har torkat, måla med en lämplig metallfärg. Vi rekommenderar Flügger Metal Pro Metal Enamel som finns i olika glansnivåer – du hittar vårt stora utbud här.
  • Du kan måla med pensel, roller och spruta (kom ihåg skyddsglasögon), men tänk på att det måste vara vindstilla innan du målar med färgspruta, då färgen potentiellt kan flyga in i grannens hus.