Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Handskar och masker

Skyddsutrustning, såsom handskar och masker, är oumbärliga i arbetet med rengöring, slipning, målning och annat arbete som hör till renoveringsarbetet. Arbetshandskar och andningsskydd som masker finns alltså även i många olika typer utvecklade för olika ändamål. Du kan därför enkelt hitta den typ av handskar och masker du behöver för ditt arbete, så du är säker på att ta väl hand om både händer, hud och luftvägar längs vägen.
8 produkter
Visar 8 produkter av 8

Handskar

Arbetshandskar finns i många olika typer, var och en utformad för olika ändamål. Du kan därför hitta arbetshandskar i olika material som passar just det projekt du ska starta. Självklart hittar du även arbetshandskar i olika storlekar, så du har optimalt skydd och komfort när du ska jobba.

Målarhandskar

Målarhandskar är handskar i polyester- eller nylonstickade material, som oftast är med PU-beläggningar på fingertopparna och handflatan. Målarhandskar skyddar dina händer när du målar, så att du inte får färg på händerna som kan irritera huden. Samtidigt slipper du lägga tid på att rengöra händerna efter att du har målat klart. Förutom att det är ett bra verktyg för när du behöver måla är målarhandsken även bra för andra uppgifter, till exempel när du behöver tapetsera, behandla med olja eller träskyddsmåla.

Hushållshandskar

Inom typen av hushållshandskar finns flera olika varianter. Du kan bland annat välja mellan nitrilhandskar, vinylhandskar, latexhandskar och gummihandskar. Alla ger ett bra skydd för dina händer, så att du undviker direktkontakt med kemikalier från till exempel rengöringsprodukter. Med sitt tätt passande och tunna material ger de god rörlighet samtidigt som de skyddar händerna mot irritation och utslag på huden. Detta gör dem därför särskilt användbara för rengöring i processen, innan du målar eller på annat sätt måste behandla ytor.

Flexhandskar, läderhandskar och bomullshandskar

Arbetshandskar som flexhandskar, läderhandskar och bomullshandskar är alla lämpliga för uppgifter av olika karaktär. De skyddar händer och hud när man arbetar med renoveringsarbeten. Läderhandskar är tillverkade av mer robust material och är lämpliga för utomhusbruk där vädret även kan vara kallt och vått. Läderhandskarna är alltså bra på att både skydda händerna i arbetet men även hålla dem torra under arbetet. Flexhandskar och bomullshandskar är båda mer åtsidiga, vilket ger god rörlighet i händerna. Flexhandskarna har även handflator och fingrar belagda gummi, vilket ger ett riktigt bra grepp under ditt arbete.

Du kan bland annat hitta handskar i typerna:

  • Målarhandskar
  • Läderhandskar
  • Bomullshandskar
  • Flexhandskar
  • Vinylhandskar
  • Nitrilhandskar
  • Latexhandskar
  • Gummihandskar

Masker

Oavsett om du behöver rengöra, måla eller på annat sätt behandla ytor, är en mask ett viktigt verktyg i ditt arbete. Masken som andningsskydd, skyddar dig mot inandning av ångor från kemikalier under rengöring med hårda tvättmedel eller från färg. Munskydd skyddar dessutom mot de partiklar som flyger runt i luften.