Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
 • ...

Handskar och masker

Skyddsutrustning, såsom handskar och masker, är oumbärliga i arbetet med rengöring, slipning, målning och annat arbete som hör till renoveringsarbetet. Arbetshandskar och andningsskydd som masker finns alltså även i många olika typer utvecklade för olika ändamål. Du kan därför enkelt hitta den typ av handskar och masker du behöver för ditt arbete, så du är säker på att ta väl hand om både händer, hud och luftvägar längs vägen.
14 produkter
Engångsoverall - Bluestar
Från 109 kr
+ ev. lev. kostnader
Maxi-Flex handske model 42-874
Från 79,95 kr
Nitrilhandske Kemi - Bluestar
Från 39,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Bluestar Flexisoft Premium Nitrile handske (bulk pakke med 12 par)
Från 399 kr
+ ev. lev. kostnader
Vita nylonarbetsvantar - Bluestar
Från 34,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Kemikhandskar - MaxiChem 56-635
Från 199 kr
+ ev. lev. kostnader
Bluestar skyddsglasögon SKY A-D UV
Från 159 kr
+ ev. lev. kostnader
Bluestar skyddsglasögon Flexi A-D
Från 179 kr
+ ev. lev. kostnader
Visir för ansiktsskydd - Honeywell Clearways
Från 99,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Visar 14 produkter av 14

Handskar

Arbetshandskar finns i många olika typer, var och en utformad för olika ändamål. Du kan därför hitta arbetshandskar i olika material som passar just det projekt du ska starta. Självklart hittar du även arbetshandskar i olika storlekar, så du har optimalt skydd och komfort när du ska jobba.


Målarhandskar

Målarhandskar är handskar i polyester- eller nylonstickade material, som oftast är med PU-beläggningar på fingertopparna och handflatan. Målarhandskar skyddar dina händer när du målar, så att du inte får färg på händerna som kan irritera huden. Samtidigt slipper du lägga tid på att rengöra händerna efter att du har målat klart. Förutom att det är ett bra verktyg för när du behöver måla är målarhandsken även bra för andra uppgifter, till exempel när du behöver tapetsera, behandla med olja eller träskyddsmåla.


Hushållshandskar

Inom typen av hushållshandskar finns flera olika varianter. Du kan bland annat välja mellan nitrilhandskar, vinylhandskar, latexhandskar och gummihandskar. Alla ger ett bra skydd för dina händer, så att du undviker direktkontakt med kemikalier från till exempel rengöringsprodukter. Med sitt tätt passande och tunna material ger de god rörlighet samtidigt som de skyddar händerna mot irritation och utslag på huden. Detta gör dem därför särskilt användbara för rengöring i processen, innan du målar eller på annat sätt måste behandla ytor.


Flexhandskar, läderhandskar och bomullshandskar

Arbetshandskar som flexhandskar, läderhandskar och bomullshandskar är alla lämpliga för uppgifter av olika karaktär. De skyddar händer och hud när man arbetar med renoveringsarbeten. Läderhandskar är tillverkade av mer robust material och är lämpliga för utomhusbruk där vädret även kan vara kallt och vått. Läderhandskarna är alltså bra på att både skydda händerna i arbetet men även hålla dem torra under arbetet. Flexhandskar och bomullshandskar är båda mer åtsidiga, vilket ger god rörlighet i händerna. Flexhandskarna har även handflator och fingrar belagda gummi, vilket ger ett riktigt bra grepp under ditt arbete.

Du kan bland annat hitta handskar i typerna:

 • Målarhandskar
 • Läderhandskar
 • Bomullshandskar
 • Flexhandskar
 • Vinylhandskar
 • Nitrilhandskar
 • Latexhandskar
 • Gummihandskar

Masker

Om du behöver rengöra, slipa, måla eller på annat sätt behandla ytor, är masker ett viktigt verktyg i ditt arbete. Masken, som andningsskydd, kommer att skydda dig från att andas in ångor från kemikalier under rengöring med skarpa rengöringsmedel eller från färg. Masker skyddar också mot de partiklar som flyger runt i luften när du till exempel målar med sprayfärg. Som täckning skyddar de möblerna runt omkring målningsarbetet, skyddar masken från att andas in partiklarna från färgen under ditt arbete. Dessutom ger masker också skydd vid arbete som dammar mycket, slipning av ytor som till exempel trä eller gips, så att du inte får damm i luftvägarna.


Välj rätt mask

Viktigast av allt är att bära mask när du arbetar med kemikalier, slipa, måla eller riva väggar i ditt renoveringsarbete. Men det finns många typer av masker utvecklade för olika ändamål.

Du kan välja mellan allt från dammasker, målarmasker, hel- eller halvansiktsmasker, som alla ger skydd mot skadliga partiklar eller ångor. Vissa masker är dessutom utvecklade och anpassade för att skydda mot specifika typer av ångor, eftersom det kan finnas skillnader i det kemiska miljön du befinner dig i beroende på typ av arbete.

Du kan också välja andningsskydd med inbyggd motor, vilket ger bra skydd för dig som behöver vara i en förorenad miljö under långa perioder.

Oavsett om du väljer ena eller andra typen av mask är det viktigt att din mask sitter helt tätt mot ditt ansikte för största möjliga säkerhet och effekt.

Du kan bland annat hitta masker i följande typer:

 • Dammasker
 • Målarmasker
 • Helmasker
 • Halvansiktsmasker

Bra ventilation under ditt arbete

Förutom bra skydd med andningsskydd som masker är det också viktigt att se till att det finns bra ventilation under ditt arbete. Se därför till att fönster öppnas så mycket som möjligt under arbetet, eller gör regelbundna pauser i arbetet där det luftas ut, så att luften rensas från partiklar och ångor.