Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Bivax

Om dina möbler eller andra trädetaljer i hemmet behöver fräschas upp kan du använda bivax. Med bivax ger du näring åt dina snickerier, vilket skyddar träet från att torka ut. Samtidigt är ytan resistent mot vardagligt slitage och smuts.
1 artikel
Flügger Natural Wood Bivax
Från 159 kr
Visar 1 produkter av 1

Vilken typ av trä kan bivax användas till?

Bivax kan användas för alla typer av trä, oavsett träslag. Med bivax framhävs träets naturliga glöd, så den behandlade ytan får en fin gyllene finish.

Om det är möbler, köksbordet eller annat snickeri i hemmet kan du med fördel använda flytande bivax, eftersom det lämnar ytan med ett skyddande lager mot vardagligt slitage.

Hur du bearbetar ditt träarbete med bivax

Bivax är lätt att arbeta med, eftersom det helt enkelt behöver appliceras med en ren och torr trasa och gnidas in i träet. Men innan du börjar behandla dina snickerier med bivax är det viktigt med lite förberedelse.

  • Börja alltid med en grundlig rengöring av ytan med Flügger trärens så att smuts och fett avlägsnas. Rengöringen gäller även om ytan tidigare har behandlats med bivax.
  • När träet är torrt efter rengöring appliceras bivax i ett tunt lager med cirkulära rörelser så att vaxet är väl bearbetat längs ytan.
  • Efter 15-20 min poleras ytan med en torr trasa. Använd ett lätt tryck så att du återigen får överskottet av bivax på ytan.
  • Obs: Trasor med bivax kan, om det vill sig illa självantändas, därför måste de mättas med vatten eller förstöras efter användning

Vad du behöver för en bivaxbehandling

  • Trärens
  • Trasa

Underhåll efter behandling med bivax

De behandlade ytorna med bivax rengörs med en luddfri trasa. Om det finns behov av en mer djupgående rengöring av ytan kan du med fördel använda samma Trärens som före behandlingen med bivax.

För att bibehålla bivaxets resistenta yta

rekommenderar vi att du ger ytan en ny behandling 1-2 gånger om året så att träets vackra uttryck och bivaxets goda egenskaper fräschas upp.