Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Glasfilt

Glasfilt är en vacker estetisk väggbeklädnad som förstärker ytan och motverkar sprickbildning. Glasfilt är lätt att sätta upp och resulterar i en fin, jämn och slät yta redo för vidare bearbetning med den färg du vill ha.
5 produkter
Visar 5 produkter av 5

Vad är glasfilt

Glasfilt är en väggbeklädnad som till skillnad från glasfiberväv och sågspånstapeter inte har någon kraftfull struktur. Ytan på glasfiberväven är slät, men du kan välja om du vill ha mönster eller inte. Med den släta ytan får du en helt enhetlig och jämn yta, vilket också gör det lätt att applicera övermålning jämnt. Det är dock svårare att täcka ojämnheter i väggarna med glasfilt och du måste därför vara extra uppmärksam innan du sätter upp den så att inga ojämnheter eller blåsor dyker upp i glasfilten. Du kan applicera glasfilt på väggar, tak i köket, korridoren eller i andra rum i hemmet.

Välja glasfilt

När du väljer glasfilt kan du välja mellan obehandlad och förbehandlad filt. Om du väljer förbehandlad glasfilt, var uppmärksam på valet av vikt i glasfilten. De olika viktklasserna indikerar skillnaden i deras mättnad av primer. De lägre viktklasserna är ogrundade och kräver grundfärg efter installationen eftersom de inte är grundade. De har en absorberande yta, där de större viktklasserna, som med sin större tjocklek av grundfärg har en mättad yta som inte kräver grundfärg. När du väljer obehandlad glasfilt, applicera alltid grundfärgen före den slutgiltiga målningen så att ytan mättas.