Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Akrylfogmassa

Wall Seal akrylfogmassa används för nästan alla fogar och mindre reparationer av sprickor inomhus. Dessutom kan den även användas till många olika material. Fogmassan är därför mycket användbar och är ett bra verktyg innan du till exempel målar. Akrylfogmassan kan målas över efter den torkat, så att man kan dölja fogar och reparationer. Akrylfogmassa pressas enkelt ut med en fogspruta/fogpistol och slätas ut för en snygg finish.
4 produkter
Flügger Wall Seal Pro - Fogmassa
Från 99,95 kr
Flügger H2O Seal Pro - Fogmassa
Från 139 kr
Flügger Wall Seal - Tätningsmedel
Från 89,95 kr
Flügger Wood Seal - Fogmassa
Från 99,95 kr
Visar 4 produkter av 4

Vad är akrylfogmassa?

Akrylfog eller akrylfogmassa är en fogmassa som används för fogar mellan olika typer av ytor samt för reparation av mindre sprickor. Förutom att samla och reparera förseglar fogen också. På så sätt täts det för luft och ger en ljudisolerande effekt. Den gummiliknande konsistensen bidrar till en elasticitet som gör att man undviker att nya sprickor uppstår.

Akrylfogmassa används ofta i samband med målning, där fogar ska tätas och därefter målas över. I motsats till andra typer av tätningsmedel är akrylfog väldigt övermålningsbar. Om du målar fogen förhindrar det även att fogen gulnar. Akrylfogmassa är mycket tålig och är samtidigt lätt att arbeta med och släta ut, vilket ger en fin finish.

Du kan hitta akrylfog i olika färger såsom vit, grå, svart, beige och brun.

Var kan akrylfog användas?

Akrylfogmassa används oftast för fogar mellan tak, väggar och golv samt för reparationer. Med undantag för våtutrymmen kan du använda akrylfog till husets alla rum inomhus och den kan användas på allt från trä, betong, sten, tegel och puts.

Akrylfog kan vanligtvis bara användas inomhus, men du kan få akrylfog för utomhusbruk också. Använder du en akrylfog utomhus kan det vara fördelaktigt att måla över fogmassan för att skydda skarven och för att förhindra att fogfärgen gulnar eller bleks med tiden.

När man ska foga med akrylfog är det viktigt att ta hänsyn till att fogen har en maxbredd på 2 mm i fogar eller 5 mm för att få en snygg finish. Annars kan du alternativt välja att använda spackel vid större skador eller sprickor.

Akrylfog kan användas bland annat för materialen:

  • Trä
  • Betong
  • Sten
  • Tegel

Akrylfog eller silikonfog?

Akrylfog kan användas i husets alla rum, utom våtutrymmen. Till våtrum används istället en silikonfog, som kan hantera fukt och temperaturvariationer utan att fogningen skadas.