Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Fönsterfärg

Med fönsterfärg kan du fräscha upp dina fönster så att de ser ut som nya igen och samtidigt blir motståndskraftiga mot fprtsatt slitage. Läs mer om fönsterfärg här.

12 produkter
Flügger Interior Stop Primer - Spärrgrund
Från 199 kr
Scandia Vattenbaserad Knastlack
Från 199 kr
Kundgaranti Täckförmågan
Flügger Fönsterfärg - Wood Tex Window - Självrengörande, Svanenmärkt
Från 349 kr
+ ev. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Kulörprov - Fulltäckande
Från 99,95 kr
Matt
Blank
Glans
Lasyr Kulörprov
Från 99,95 kr
Matt
Blank
Glans
Visar 12 produkter av 12

Vad är fönsterfärg?

Fönsterfärg är färg speciellt framtagen för målning av fönster. Den skiljer sig från andra typer av färg genom att den inte bara fäster väl på fönstren utan också ger en hård, slitstark och motståndskraftig yta.

Det är därför viktigt att måla med färg speciellt framtagen för fönster för bästa och mest hållbara resultat i längden.


Val av fönstermålning

När du ska måla fönster och fönsterkarmar för inomhusbruk är det viktigt att välja fönstermålning istället för vanlig målarfärg. Fönstermålning är speciellt utvecklad för att kunna motstå både inomhus- och utomhusklimatet. Det finns därför fönstermålning för både inomhus- och utomhusbruk, så se till att välja rätt typ för ditt målningsarbete.


Val av färg för fönstermålning

Precis som med andra typer av målarfärg kan fönstermålning tonas. Saknar du inspiration för färgval kan du använda vår färgkarta eller online färgväljare. Om du är osäker kan du också alltid börja med att testa färger med färgprover innan du börjar målningsarbetet.

Om du ska byta färg till vita fönster eller fräscha upp en vit färg är det värt att veta att vita fönster tekniskt sett inte är vita. De har faktiskt en helt speciell färgkod. Det är en traditionell färg från tillverkarens sida, kallad RAL 9010. Det kan vara bra att ha med i övervägandena av färg. Vi tonar självklart även den här färgen.Innan du målar fönster

  • Ett bra förarbete betyder mycket för slutresultatet av fönstermålningen. Ta därför bort all löst sittande färg och nedbrutna träfibrer. Detta kan enkelt göras genom att rengöra och slipa ytan med skrapa och sandpapper.
  • En bra grundning är viktig för att både öka hållbarhet, täckförmåga, skydd mot fukt och hämmar även tillväxten av mögel och annan påväxt på det färdiga resultatet. Efter skrapning och slipning av fönstren behandlas fönstren med grundolja. Därefter får fönstren ett lager utegrundfärg för optimal hållbarhet och skydd.
  • Använd skyddspapp och målartejp så att du inte behöver rengöra färgrester på fönstren efteråt.

Fönsterfärgens snabba torktid

Jämfört med andra typer av färg torkar fönsterfärg väldigt snabbt. Detta gör arbetet väldigt praktiskt, då man kan måla flera lager på samma dag. Du kan även snabbt stänga fönstren igen efter att du målat klart. Men kom ihåg att kontrollera att de är helt torra så de inte klibbar ihop.