Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Fönsterfärg

Med fönsterfärg kan du fräscha upp dina fönster så att de ser ut som nya igen och samtidigt blir motståndskraftiga mot fprtsatt slitage. Läs mer om fönsterfärg här.

12 produkter
Kulörprov - Fulltäckande
Från 89,95 kr
Matt
Blank
Glans
Flügger Interior Stop Primer
Från 199 kr
Flügger Interior Fix Primer
Från 159 kr
+ ev. lev. kostnader
Scandia Vattenburen Kvistlack
Från 199 kr
Visar 12 produkter av 12

Vad är fönsterfärg?

Fönsterfärg är färg speciellt framtagen för målning av fönster. Den skiljer sig från andra typer av färg genom att den inte bara fäster väl på fönstren utan också ger en hård, slitstark och motståndskraftig yta.

Det är därför viktigt att måla med färg speciellt framtagen för fönster för bästa och mest hållbara resultat i längden.


Val av kulör på fönsterfärgen

Som med andra typer av färg kan fönsterfärg brytas. Saknar du inspiration för att välja kulör kan du använda vår färgkarta. Om du är tveksam kan du även börja med att testa kulörerna via kulörprover innan du påbörjar måleriarbetet.


Innan du målar fönster

  • Ett bra förarbete betyder mycket för slutresultatet av fönstermålningen. Ta därför bort all löst sittande färg och nedbrutna träfibrer. Detta kan enkelt göras genom att rengöra och slipa ytan med skrapa och sandpapper.
  • En bra grundning är viktig för att både öka hållbarhet, täckförmåga, skydd mot fukt och hämmar även tillväxten av mögel och annan påväxt på det färdiga resultatet. Efter skrapning och slipning av fönstren behandlas fönstren med grundolja. Därefter får fönstren ett lager utegrundfärg för optimal hållbarhet och skydd.
  • Använd skyddspapp och målartejp så att du inte behöver rengöra färgrester på fönstren efteråt.

Fönsterfärgens snabba torktid

Jämfört med andra typer av färg torkar fönsterfärg väldigt snabbt. Detta gör arbetet väldigt praktiskt, då man kan måla flera lager på samma dag. Du kan även snabbt stänga fönstren igen efter att du målat klart. Men kom ihåg att kontrollera att de är helt torra så de inte klibbar ihop.