Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Golvsåpa

Det är viktigt att ta väl hand om dina trägolv, som med tiden kan utsättas för mycket slitage och nedsmutsning. Behandling med golvsåpa är alltså ett enkelt sätt att få bra underhåll, hållbarhet och motståndskraft av dina trägolv.
4 produkter
Flügger Golvlack Clean & Care - Såpa
Från 169 kr
Flügger Natural Wood Golvsåpa
Från 169 kr
+ ev. lev. kostnader
Flügger Natural Wood Såpolja
Från 199 kr
+ ev. lev. kostnader
Outlet
Outlet - Flügger Natural Wood - Golvvårdset
Från 269 kr
+ ev. lev. kostnader
Visar 4 produkter av 4
"

Vad är golvsåpa?

Golvsåpa är en vårdande såpa för rengöring och såpning av obehandlade eller tidigare såpade-, lutade eller oljade trägolv. Förutom golvsåpans rengörande egenskaper mättar golvsåpan även träets porer och förhindrar uttorkning och sprickor i träet. Ytan görs därmed motståndskraftig mot smuts, fett och vätskeupptagning.

Val av golvsåpa

När du behöver vårda och underhålla ditt tidigare såpade, lutade eller oljade trägolv är det först och främst viktigt att behandla det med golvsåpa snarare än allmän universalrengöring som torkar ut träet. Golvsåpa innehåller ett antal egenskaper som vårdar och skyddar, som är viktiga för underhållet och hållbarheten av ditt trägolv.

Golvsåpa finns även i olika varianter beroende på vilket träslag du behandlar och vilket resultat du önskar. En vanlig naturell golvsåpa kan användas till alla typer av trä. Det ger träet ett lite gyllene utseende och används därför ofta till såväl ljusare som mörkare träslag.

Om ditt trägolv är av ljust träslag (t ex ek räknas ej som ett ljust träslag) eller tidigare behandlat med vitpigmenterad olja eller lut, kan du med fördel använda en vitpigmenterad golvsåpa. Denna ger träet en ljus, vitaktig yta, där träets naturliga ådring fortfarande syns.

Om det är ek som du ska behandla bör du vara uppmärksam på träets garvsyrahalt vid behandling med golvsåpa som kan stiga upp till ytan. Det är träets naturliga reaktion. Det kan dock mörka träets yta något, men om så önskas kan det rengöras med Trärens blandat med varmt vatten.

Hur man behandlar med golvsåpa

  • Börja med att skaka behållaren med golvsåpa. Särskilt viktigt är det om du använder vit golvsåpa så att du är säker på att pigmentet fördelar sig i såpan.
  • Späd ut 1 l golvsåpa med 10 l varmt vatten. Om du behandlar lutbehandlade eller oljade golv eller underhållstvättar golvet späder du 0,25 l golvsåpa med 10 l varmt vatten. Undvik att blanda ett högre koncentrat. Om golvet är väldigt smutsigt är det bättre att tvätta det 2 gånger.
  • Applicera golvsåpan med en mopp eller en urvriden luddfri trasa och arbeta in golvsåpan väl i träet i riktning mot ådring. Torka ytan efteråt med en trasa.
  • Beroende på träets behov och sugförmåga, upprepas behandlingen minst 2 gånger för optimal såpamättnad. Detta är särskilt viktigt vid nybehandling. Vänta 15-20 min. mellan varje lager.

Upprepa behandlingen med golvsåpa 4-6 gånger per år, för bra underhåll och rengöring av träets yta.

Detta behöver du för att behandla golvet med golvsåpa

  • Mopp
  • Luddfri trasa eller svamp
  • Trärens
  • Golvsåpa