Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Målarroller

Rollers finns i många olika material och storlekar. Det viktigaste är att välja exakt den som passar ditt måleriprojekt. Valet påverkar både slutresultatet men även arbetsprocessen. Jämfört med att måla med en pensel har rollern många andra fördelar. Även applikationen kan göras snabbare och enklare. Med en roller kan du även måla vackra jämna och enhetliga ytor utan risk för löst sittande borsthår och synliga penseldrag på ytan. Rollers kan köpas separat eller som en rollerset med eller utan tillhörande färgtråg.
24 produkter
Färgroller Interior High Gloss Finish
Från 33,95 kr
Flügger Kort lugg Microlon Allround Färgroller
Från 48,95 kr
Målarrulle Microlon Ø38 mm
Från 84,95 kr
Wall Lamlon Quick 7817 45mm
Från 59,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Målarrulle Lamlon Ø38 mm
Från 89,95 kr
Flügger Microlon Kort lugg Färgroller
Från 48,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Målarrulle Microlon Rough Ø38 mm
Från 84,95 kr
Wall Proflon Quick 7838
Från 48,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Målarrulle Proflon Ø38 mm
Från 84,95 kr
Hörnrulle Lamlon Quick
Från 99,95 kr
QUICK Rollerbygel - Kort
Från 69,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Flügger Rollerbygel, kort - NY DESIGN
Från 69,95 kr
Flügger Rollerbygel, lång - NY DESIGN
Från 69,95 kr
Flügger Rollerbygel m/gavel - NY DESIGN
Från 89,95 kr
Rollerset
Från 139 kr
+ ev. lev. kostnader
Sparrulle
Från 279 kr
Beskärningsrulle dubbel - 10 cm - Flügger
Från 439 kr
Förlängningskaft 130 cm
Från 89,95 kr
Teleskopskaft Aluminium NY DESIGN
Från 179 kr
Teleskopskaft
Från 139 kr
Teleskopskaft Kolfiber 180 cm - NYT DESIGN
Från 1 999 kr
Flügger Färgroller Skum Quick
Från 42,95 kr
Prof. Foam Flock 7834 Quick
Från 59,95 kr
Visar 24 produkter av 24

Rollerns olika delar

En roller består av olika delar som du måste ta hänsyn till när du väljer den roller som bäst passar ditt måleriprojekt.

Det viktigaste är själva färgrullen, på färgrullen, vars storlek påverkar valet i förhållande till ditt måleriprojekt. Själva bygeln för rullen bör även vara lämplig så att du enkelt kan arbeta med rollern. Du kan välja olika typer av rullar för samma bygel. Dessutom kan du använda ett teleskopskaft för rollern om du behöver extra längd för ditt måleriarbete.

Välj rätt roller

Det finns många olika typer av rollers och det kan därför vara lite svårt att lista ut vilken färgrulle man ska välja. Som utgångspunkt måste du ta hänsyn till vad det är du ska måla och därifrån hitta en lämplig färgrulle. Om det är stora ytor som du behöver måla, görs processen enkel och snabb av en stor och bred färgrulle. Om det är små ytor eller material med släta ytor, kommer en liten och fin färgrulle att vara mer lämplig. Detsamma gäller om du behöver måla kanter. Här är en liten färgrulle lätt att arbeta med och är ett bra alternativ till penseldrag som kan lämna synliga penseldrag.

Det finns många fördelar med att välja en färgrulle av god kvalitet, även om det kan vara frestande att välja en billig färgrulle istället. En färgrulle av god kvalitet kan vanligtvis innehålla en större mängd färg, vilket gör processen snabbare. Samtidigt slipper du att håret på färgrullen fluffar och sätter sig i färgen. Dessutom kan en bra färgrulle även återanvändas om och om igen efter noggrann rengöring.

Långt eller kort hår på färgrullen?

Håren på en färgrulle finns som både långa och korta. Valet av längden på håret beror på vad du ska måla, så att du effektivt når underlaget med färgen.

  • Om du behöver måla en stor yta som är ojämn eller grov, till exempel murverk eller vattenskurade väggar, välj en färgrulle med långa hår på 18-22 cm. Denna typ av färgrulle kan även väljas för spackelmålning.
  • Om du behöver måla ytor som är mer enhetliga och jämna i underlaget kan du använda en färgrulle med 10-18 cm. Du kan använda denna typ av färgrulle på tapeter och filt eller andra jämna ytor.
  • Om du behöver måla släta underlag, applicera en färgrulle med mycket kort hår på 5-8 cm. Denna typ av färgrulle finns ofta som en skumrulle eller en färgrulle i mikrofiber. Du kan med fördel använda denna typ av färgrulle för möbler, köksdörrar, bänkskivor, dörrar, ramar eller annat trä och metall.

Målarroller för stora ytor

Om du ska måla stora ytor som väggar, tak eller golv är det en fördel att välja en stor färgrulle med medellångt till långt hår. Detta innebär att färgrullen kan innehålla en stor mängd färg, vilket gör processen enkel och snabb. En stor och bred rulle låter dig även måla stora ytor åt gången. Du kan montera ett teleskopskaft på färgrullen och därmed göra långa, vackra banor med applicering av färgen. Detta ger en bättre arbetsställning samtidigt som arbetsprocessen blir ännu snabbare.

Målarroller för små ytor

Om du behöver måla små områden som möbler, bänkskivor, dörrar, ramar eller andra snickerier, eller metall är det en fördel att välja en liten färgrulle. Med en liten färgrulle kan du lättare styra appliceringen på små områden snarare än en stor färgrulle. Samtidigt finns små färgrullar i olika typer med korta, fina hårstrån i skum eller mikrofibrer som gör nästan osynliga rullbanor. Det är en fördel när du behöver måla träytor som möbler, köksdörrar, dörrar eller ramar.

Innan du använder en färgrulle

Innan du börjar använda din färgrulle är det en bra idé att tvätta den för att undvika löst hår och sätta sig i färgen. Tvätta den därför noggrant i varmt vatten och torka av färgrullen med en trasa. Du kan även använda maskeringstejp för att bli av med lösa hår på rullen.

Rengöring av färgrullar

När du är klar med färgrullen är det viktigt att den rengörs noggrant. Börja med att skrapa färgrullen för dess färginnehåll. Du kan använda en rullskrapa eller dra ut färgen med händerna. Tvätta sedan rullen noggrant i ljummet vatten och tvål tills det inte finns mer färg att se från rullen. Låt färgrullen torka väl innan du packar den så att den inte är fuktig när den förvaras.