Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Målarroller för trä

Det kan vara stor skillnad i valet av färgrulle ämnad för trä, beroende på vilket trä du ska måla eller lacka. Snickerier har slätare ytor och kräver därmed betydligt mer finish än det utvändiga träet. För målning utomhus kan däremot färgrullen kompletteras med en pensel för att komma långt in i sprickorna i träet för god mättnad.
5 produkter
Skumrulle Quick
Från 47,95 kr
High Finish Quick
Från 35,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Rollerbygel 2K - Quick kort - NY DESIGN - Flügger
Från 64,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Rollerbygel 2K - Quick lång - NY DESIGN - Flügger
Från 69,95 kr
Rollerbygel 2K - Gavel
Från 89,95 kr
Visar 5 produkter av 5

Vilken färgrulle för trä?

Valet av färgrulle för trä beror på vilket trä du ska måla. Det är skillnad på snickerier som möbler, dörrar, bänkskivor i köket eller stora ytor som utomhusträ.

Färgrulle för snickerier

Snickerierna inomhus har släta ytor, där det är bäst att använda en färgrulle med mycket korta och fina hårstrån, eller i materialen skum eller mikrofiber. Du kan även använda en målarrulle i mohair eller en silkesrulle. Med dessa typer av färgrullar uppnås en tunnare och jämnare applicering av färgen eller lacken, utan synliga rullspår på ytan. Det ger en fin finish på det färdiga resultatet på snickerierna.

Du kan även applicera en liten färgrulle med kort hår för att måla hörn där du normalt skulle måla med en pensel. Men en liten färgrulle ämnad för trä kommer du att kunna måla kanter, så att du undviker synligheten av penseldrag på ytan.

Om du ska behandla ett trätak kan du med fördel välja en färgrulle med medellångt till långt hår. En bredare och kraftfullare färgrulle för trätak kommer att kunna innehålla mer färg, vilket gör processen snabbare. Det gör det mycket enklare att måla tak och genom att använda ett teleskopskaft kan du snabbt och enkelt använda en färgrulle för takbrädor.

Färgrulle för utomhusträ

Om det däremot är det utvändiga träet som behöver behandlas rekommenderas att man väljer en större och bredare färgrulle. En lackrulle för trä utomhus kräver inte på samma sätt en tunn och fin applicering utan rullbanor. Träet är oftast råare och appliceringen kan därmed göras med en bred färgrulle med en lång lugg. Detta gäller både vid applicering av olika typer av färg som oljefärg eller träskydd. Du kan kombinera en bra, bred pensel till måleriarbetet på utomhusträet så att färgen kommer in ordentligt i träets sprickor och mättar träet.

Färgrullar ämnade för trä:

  • Skumrulle
  • Färgrulle av mikrofiber
  • Färgrulle med fint hår
  • Bred rulle med långt hår (utomhus)
  • Silkesrulle
  • Slät rulle i mohair