Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Ge väggarna nytt liv med en vacker och färgstark kulör

Överväger du på att ge väggarna nytt liv med en fräsch och färgstark kulör? Behöver ditt hem något nytt och annorlunda? Kanske behöver du bara fräscha upp din favoritkulör på väggen med en bra väggfärg? Hur man än vänder på det är väggarna i ett rum ett centralt och naturligt blickfång, som ska utgöra en trevlig och vacker bakgrund för inredningen. Därför är det oerhört viktigt att du väljer en färg som tål slitage, är känslig för rengöring och kan hålla i många år.

Nedan lyfter vi fram några produkter som är idealiska om du behöver ge dina väggar en fräsch ytbehandling. Våra mest populära produkter för väggar är Dekso eller Flutex Pro som finns i olika glansgrader beroende på hur mycket glans och ljus du vill ha i ditt rum. Alla produkter inom dessa serier tål rengöring, så att du enkelt kan underhålla ytorna regelbundet.

Var alltid uppmärksam på vilken typ av yta du arbetar med, då till exempel träväggar och väggar i våtrum kan ha speciella behov.

 

Prova en snygg och annorlunda kulör på väggarna

När du ska välja färg på dina innerväggar är det några saker du bör tänka på, till exempel vilket rum som ska målas? Om du ska måla sovrumsväggarna bör du använda en färg i matt glans, så att du blir av med irriterande bländning eller kanske till och med välja en mörk nyans, så att du kan skapa en djup och ombonad atmosfär. Mörka kulörer är nämligen mest behagliga att sova i.

Du bör även välja en kulör som speglar din personliga stil. Kanske vill du leka med kontraster och ge taket en kulör och väggarna en annan. Har du en nyans som upprepar sig i dina möbler och inredning kan du även välja att matcha denna även på väggarna.

I slutändan är det viktigaste att du väljer en kulör som du trivs med och som ger ditt rum en skön och trevlig atmosfär där du kan koppla av.

Hur man målar väggarna i ett våtrum

När du ska måla väggarna i ett våtrum, det vill säga typiskt ett badrum, är det viktigt att du väljer en våtrumsfärg som kan skydda rummet mot fukt och mögel. Detta då det typiskt finns mycket väta och då inte alla våtrum har möjlighet till direktventilation är det oerhört viktigt att välja en bra våtrumsfärg.

Vi rekommenderar Flügger Våtrumstäck 30, som tål rengöring med tvål och vatten och som hämmar tillväxten av mögel och mögel på ytan.

Nedan hittar du en guide till hur du målar väggarna i våtrum med våtrumsfärg:

  • Det är viktigt att se till att väggarna är rena och fria från fett och smuts innan man målar. Annars kommer färgen inte att fästa ordentligt och kan sedan flaga av.
  • Rengör väggarna först. Här kan du använda ett milt rengöringsmedel och vatten. Se till att skölja bort eventuella tvålrester efteråt.
  • När väggarna är rena kan du börja måla. Det är bäst att använda en pensel eller roller speciellt utformad för målning av våtrum.
  • Våtrumsfärg appliceras vanligtvis i två lager. Det första lagret måste vara tunt och jämnt. Det andra lagret kan vara något tjockare.