Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Flügger och miljön​ 

Flügger är igång med en omfattande omställning med målet att vara en miljövänlig färgproducent. Vi tror på hållbarhet och värdet av att behålla och bevara, snarare än att slänga ut och köpa nytt. Därför utvecklar vi högkvalitativa produkter som förskönar, förnyar och förlänger livslängden på väggar, möbler, husfasader, snickerier och mycket, mycket mer.

Vi har i flera år haft fokus på att utveckla mer och mer skonsamma produkter för både människor och miljö. Det är faktiskt många år sedan vi gjorde ett aktivt val att ersätta olje- och lösningsmedelsbaserade målarfärger med vattenbaserade. Redan 1970 byggde Flügger en fabrik i Kolding i Danmark för att uteslutande producera miljövänlig, vattenbaserad färg. I dag är 99% av vår försäljning av färg, träskyddsmedel, spackel och andra produkter för både inomhus- och utomhusbruk, vattenbaserad. Över 80 % av dessa är dessutom certifierade med antingen Svanemärket och/eller EU Ecolabel (tidigare EU-blomman). Men vi nöjer oss inte med det här – vi fortsätter outtröttligt att hela tiden förbättra produkternas miljö- och hälsoprofil.

Förutom att arbeta för att minska miljö- och klimatpåverkan från våra målarfärger och tillbehör, arbetar Flügger också målmedvetet med att förbättra miljöprofilen på våra förpackningar och målarverktyg. Vi byter t.ex. ut våra plasthinkar med hinkar som är gjorda av minst 50% återvunnen plast. Täckpapp, rörstickor och majoriteten av våra träpenslar är FSC-märkta och vi tillverkar handtag, färgtråg och liknande av 100% återvunnen plast. Naturligtvis arbetar vi också på att minimera våra fabrikers miljö- och klimatavtryck. Vi har särskilt fokus på att minska fabrikernas CO2-utsläpp och mängden avloppsvatten samt att återvinna så mycket som möjligt av vårt avfall.

 

Höga ambitioner för både målarfärg och miljö

Hos Flügger har vi höga ambitioner och arbetar varje dag för att driva både oss själva och branschen i en mer hållbar riktning.

Vårt miljömål för 2030 är att:

  • producera 100% miljömärkt färg
  • använda 75% återvunnen plast i våra förpackningar
  • ha en CO2-neutral produktion

Klicka in på www.flugger.com om du vill läsa mer om vår miljöomställning.

Hållbar innovation  

Vårt arbete med hållbar innovation tar utgångspukt i en önskan om att minska vår användning av fossila råvaror och istället använda råvaror som är biobaserade och/eller återvunna. Syftet är att minska CO2-avtrycket från själva färgen. Minskningen ska kunna dokumenteras genom en livscykelanalys och på sikt ska lösningarna kunna implementeras brett i våra sortiment.

Hur fort utvecklingen går beror naturligtvis på tillgången till önskade råvaror. Det gäller synnerhet eftersom vi strävar efter att våra biobaserade råvaror ska vara andra generationens material, som t.ex. restprodukter från livsmedelsproduktion. Vi vill inte använda råvaror som används eller kan användas som livsmedel eller foder.