Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Flügger och EU Ecolabel

EU Ecolabel är den gemensamma och officiella symbolen för miljömärkning inom EU. EU Ecolabel är godkänt av alla EU länders myndigheter och används på alla marknader. 

EU Ecolabel, tidigare EU-blomman, är den europeiska motsvarigheten till den nordiska Svanen.

Vad betyder EU Ecolabel för dig när det gäller målarfärg?

Målarfärg som är märkt med EU:s Ecolabel uppfyller de strängaste miljö- och kemikaliekraven. Det här gör det lätt att ta hand om miljön – och dig själv. Samtidigt är det också en certifiering som ställer krav på färgens kvalitet. Det här innebär att vi både prioriterar miljön och hög kvalitet i våra produkter märkta med EU Ecolabel. 

 

EU Ecolabel och inomhusfärg

I inomhusfärger som vägg- och takfärg, innebär EU Ecolabel bland annat att du, precis som Svanenmärket, får en produkt med stränga krav på:

  • Låga utsläpp – det vill säga stränga krav på vilka ämnen och hur mycket som får avges till inomhusluften
  • Bra täckförmåga
  • Robust och tålig

Kraven på målarfärger märkta med EU Ecolabel utvecklas och skärps hela tiden. Märket hjälper dig att navigera bland olika produkter och gör det lätt att välja ett miljövänligt alternativ. Du behöver inte sätta dig in i hur färgen tillverkats eftersom EU Ecolabel garanterar att produkten är bättre för både dig och miljön. Dessutom kan du vara säker på att produkterna är bland de miljömässigt bästa inom respektive produkttyp.

Läs mer på Europa-Kommissionens hemsida