Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
 • ...

Elementfärg

Elementen i hemmet kan så småningom få en del slitage. Med elementfärg kan du snabbt och enkelt få dina gamla element att bli som nya, vilket ger ditt hem ett helt nytt och fräscht utseende. Läs mer om elementfärg här .

10 produkter
Flügger Interior Radiator Finish - Radiatorfärg
Från 339 kr
+ ev. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger Trend Edition
Från 299 kr
Matt
Blank
Glans
Skoltavelfärg - Flügger Interior Blackboard Finish
Från 199 kr
Matt
Blank
Glans
Flügger Metal Pro Multiprimer - Metallgrundfärg
Från 239 kr
Kulörprov - Fulltäckande
Från 99,95 kr
Matt
Blank
Glans
Visar 10 produkter av 10

Val av elementfärg

Elementfärg är en värmebeständig färg, speciellt utvecklad för användning på element och rör. Elementfärg tål värmepåverkan och tål temperaturer upp till 80 grader.

När du väljer färg för dina element är det därför viktigt att du väljer en värmebeständig akrylfärg eller akrylemalj speciellt utformad för höga temperaturer. När du använder en annan typ av färg som inte tål konstant värmepåverkan, kan färgen över tiden gulna på ytan på grund av värmen.

Elementfärg är tillgänglig både som sprayfärg och färg i burk som ska appliceras med pensel och roller. Valet av Elementfärg beror därför på vad som är lättast för den typ av element du behöver måla.

Nyare modeller har vanligtvis ett bättre ytskikt än äldre modeller, vilket gör att det är enklare att använda en flytande elementfärg, som appliceras med pensel och roller.

Sprayfärg för element kan vara av särskild fördel för äldre element där fronten ofta är vågig. Detta gäller både applicering av grundfärgen och elementfärgen. Var medveten om att konsistensen är mer flytande i en sprayburk och därför kan rinna om du inte har ett bra avstånd till elementen.


Val av kulör och glans till elementfärg

Om du väljer att måla med en färg på burk och applicerar med pensel, är valet av kulörer större jämfört med sprayfärg för element. Om du saknar inspiration för valet av kulör kan du få inspiration till den kulör i vår färgkarta.

När det gäller glansen i elementfärgen finns det bara en glans.


Hur målar man element

En grundlig förberedning är viktig för alla måleriarbeten. Det säkerställer inte bara ett vackert resultat efter det sista lagret av elementfärg, utan ger även en bättre hållbarhet. Du ger elementen i ditt hem de bästa förhållandena för en lång livslängd.

 • Elementen måste rengöras noggrant med målartvätt så smuts och fett tas bort. Kom ihåg att efterrengöra med rent vatten så att allt medel och smuts tas bort.
 • Om det finns lös färg på elementet kan du ta bort den med en skrapa eller stålborste.
 • Rengör genom att använda Metall Clean och eftertvätta sedan med rent vatten. Slipa sedan ytan från rost och de sista lösa färgresterna. Slipningen gör även ytan slät och glansiga ytor matt så att färgen kan fästa väl.
 • Täck väl runt elementet du behöver måla, särskilt om du ska spraya.
 • Ge elementet ett lager av grundfärg innan elementfärgen för att skapa god vidhäftning. Rent järn grundmålas med rostskyddsfärg .På detta sätt ser du till att rost inte utvecklas och slår genom den färdigmålade ytan.
 • När du ska måla med elementfärg kan det vara en bra idé att börja med de bakre delarna, hörnen och kanterna och måla framsidan sist. Beroende på vilken typ av element du behöver måla är det viktigt att måla med långa och lugna drag. Om du målar med sprayfärg är det även viktigt att hålla ett bra avstånd på 25-30 cm till elementet. Spraya i tunna lager så att du undviker att färgen rinner.

Detta behöver du för att måla element

Vad du behöver för ditt måleriarbete med elementfärg beror på hur du vill måla, men liknande förberedelse gäller för båda typerna av måleriarbete.

 • Målartvätt
 • Skrapa och stålborste
 • Sandpapper
 • Rostskyddsprimer
 • Grundfärg
 • Elementfärg
 • Liten pensel
 • Roller