Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
 • ...

Dörrfärg

Att ersätta dina gamla snickerier i hemmet kan vara dyrt men med snickerifärg kan du enkelt och billigt uppdatera dina gamla dörrar, foder, socklar, paneler m.m. Allt som krävs är en bra förberedelse och rätt färg för ditt måleriarbete. Läs mer om snickerifärg här .

15 produkter
-25%
Flügger Interior Stop Primer
Från 149,25 kr
Ord. pris 199 kr
-25%
Scandia Vattenburen Kvistlack
Från 149,25 kr
Ord. pris 199 kr
-25%
Flügger Trend Edition
Från 231,75 kr
Ord. pris 309 kr
Matt
Blank
Glans
-25%
Skoltavelfärg - Flügger Interior Blackboard Finish
Från 149,25 kr
Ord. pris 199 kr
Matt
Blank
Glans
-25%
Flügger Interior Magnetic Board - Magnetfärg
Från 299,25 kr
Ord. pris 399 kr
Visar 15 produkter av 15

Val av snickerifärg

När du väljer färg för dina interiöra träarbeten, använd då en snickerifärg. Med en snickerifärg får du en bra tjocklek och täckning och därmed ett gott slutresultat.Val av färg och glans för snickerier

Den mest traditionella kulören när det gäller snickerier är vit men det kan även ge en mycket speciell dynamik i rummet om snickerierna är målade i andra kulörer, särskilt om du målar dörrar, paneler, foder och socklar i samma kulör som väggen. Du kan även skapa en mycket speciell effekt genom att välja en kulör som ger kontrast mot väggens kulör.

När du väljer en färg för dina snickerier är det även viktigt att överväga glansen. Oftast används en halvblank färg på snickerierna, men det finns många olika glansgrader som alla skapar en fin finish för ditt måleriarbete.

Oavsett om du vill hålla dig till den traditionella, vita kulören eller det mer färgstarka uttrycket, kan vår kulörkarta hjälpa dig att inspirera ditt måleriprojekt.Hur man målar med snickerifärg

Som med allt annat måleriarbete gäller det för att måla snickerier även bra förberedelser. Dörrar är lättare att måla när de är monterade på karmen eftersom båda sidor kan målas på en gång även om det kan verka lättare att demontera dörrarna och måla dem liggande. Skikttjockleken på färgen på dörrarna kommer även att bli högre när de målas liggande därför riskerar man att dörrarna inte passar in i karmen igen.

 • Till att börja med måste snickerierna göras rent noggrant så att smuts tas bort. Efter rengöring slipas snickeriytorna med ett fint sandpapper. Kom ihåg att rengöra igen så att allt damm från slipningen tas bort.
 • Med en bra grundfärg säkerställer du att snickerifärgen fäster på ytan. Om du målar en mörk dörr med en ljus kulör kommer grundfärgen att hjälpa till att täcka den mörka kulören.
 • Om det finns missfärgningar på snickerierna är det även en bra idé att behandla med en specialfärg. På detta sätt undviker du fläckar eller missfärgningar i det färdiga resultatet.
 • Det kan vara en bra idé att slipa en extra gång efter det första lagret av grundfärg så att eventuell ojämnhet minskar. För att få ett riktigt fint resultat rekommenderas slipning mellan varje lager färg med kornstorlek 150-180 på sandpappret. Kom alltid ihåg att rengöra snickerierna från slipdammet efteråt.
 • För att fördela snickerifärgen jämnt på större ytor används en roller eller pensel. Avsluta med långa drag med rullen eller penseln i längdriktningen,


Det du behöver för att måla snickerier inomhus

 • Målartvätt
 • Sandpapper
 • Grundfärg
 • Roller
 • Liten pensel