Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
 • ...

Dörrfärg

Att ersätta dina gamla snickerier i hemmet kan vara dyrt men med snickerifärg kan du enkelt och billigt uppdatera dina gamla dörrar, foder, socklar, paneler m.m. Allt som krävs är bra förberedelse och rätt färg för ditt måleriarbete. Läs mer om snickerifärg här .

14 produkter
Lasyr färgprov
Från 99,95 kr
Matt
Blank
Glans
Fast Lågt Pris
Flügger Wood & Metal - trä/metallfärg
Från 199 kr
Matt
Blank
Glans
Flügger Interior Stop Primer - Spärrgrund
Från 199 kr
Scandia Vattenbaserad Knastlack
Från 199 kr
Flügger Trend Edition
Från 299 kr
Matt
Blank
Glans
Skoltavelfärg - Flügger Interior Blackboard Finish
Från 199 kr
Matt
Blank
Glans
Visar 14 produkter av 14

Val av snickerifärg

När du väljer färg för dina interiöra träarbeten, använd då en snickerifärg. Med en snickerifärg får du en bra tjocklek och täckning och därmed ett gott slutresultat.Val av färg och glans för snickerier

Den mest traditionella kulören när det gäller snickerier är vit men det kan även ge en mycket speciell dynamik i rummet om snickerierna är målade i andra kulörer, särskilt om du målar dörrar, paneler, foder och socklar i samma kulör som väggen. Du kan även skapa en mycket speciell effekt genom att välja en kulör som ger kontrast mot väggens kulör.

När du väljer en färg för dina snickerier är det även viktigt att överväga glansen. Oftast används en halvblank färg på snickerierna, men det finns många olika glansgrader som alla skapar en fin finish för ditt måleriarbete.

Oavsett om du vill hålla dig till den traditionella, vita kulören eller det mer färgstarka uttrycket, kan vår kulörkarta hjälpa dig att inspirera ditt måleriprojekt. Om du är osäker på färgen kan du alltid börja med färgprover och se hur de valda färgerna passar i ditt hem.Hur man målar med snickerifärg

Som med allt annat måleriarbete gäller det för att måla snickerier även bra förberedelser. Dörrar är lättare att måla när de är monterade på karmen eftersom båda sidor kan målas på en gång även om det kan verka lättare att demontera dörrarna och måla dem liggande. Skikttjockleken på färgen på dörrarna kommer även att bli högre när de målas liggande därför riskerar man att dörrarna inte passar in i karmen igen.

 • Till att börja med måste snickerierna göras rent noggrant så att smuts tas bort. Efter rengöring slipas snickeriytorna med ett fint sandpapper. Kom ihåg att rengöra igen så att allt damm från slipningen tas bort.
 • Med en bra grundfärg säkerställer du att snickerifärgen fäster på ytan. Om du målar en mörk dörr med en ljus kulör kommer grundfärgen att hjälpa till att täcka den mörka kulören.
 • Om det finns missfärgningar på snickerierna är det även en bra idé att behandla med en specialfärg. På detta sätt undviker du fläckar eller missfärgningar i det färdiga resultatet.
 • Det kan vara en bra idé att slipa en extra gång efter det första lagret av grundfärg så att eventuell ojämnhet minskar. För att få ett riktigt fint resultat rekommenderas slipning mellan varje lager färg med kornstorlek 150-180 på sandpappret. Kom alltid ihåg att rengöra snickerierna från slipdammet efteråt.
 • För att dörfärgen ska fördelas jämnt över hela ytan används en rulle både på tvären och längs med dörren i långa drag. Avsluta med långa drag längs med dörren för att ta bort ojämnheter och spår efter rollern. För dörrkanten och sidorna kan du också med fördel använda en rulle. Om dörren har utskärningar eller andra detaljer används en liten pensel för dessa.


Det du behöver för att måla snickerier inomhus

 • Målartvätt
 • Sandpapper
 • Grundfärg
 • Roller
 • Liten pensel