Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Välj rätt färg för dina tak

Är taket i behov av en ny ytbehandling? Eller är det dags att prova en ny kulör på taket? Då ska du läsa vidare här!

Ett snyggt och rent innertak är en otroligt viktig del av ett rum, då det påverkar helhetsintrycket och i kombination med väggarna kompletterar ditt rums inramning. Om du vill vara helt säker på att ge ditt innertak en behandling som är både vacker och långvarig bör du välja en färg som passar syftet – i det här fallet en färg speciellt framtagen för tak.

Vi rekommenderar antingen Dekso 1 eller Flutex 2S, som båda finns i olika glansgrader. Kom ihåg att ju högre glansnivå en färg har, desto mer bländning kommer ditt tak att avge. Om det är sovrumstaket är det därför alltid en bra idé att välja en färg med låg glans.

 

Ge ditt tak nytt liv med en ny kulör

Det spelar ingen större roll vilken kulör du målar ditt tak i. Taket kan säga mycket om din personliga stil, därför är det viktigt att välja en kulör du trivs med.

Många väljer att måla taket i en vit nyans, då det ger en illusion av att rummet verkar större. Samtidigt ger en vit nyans även gott om ljus, vilket kan vara en fördel om du helst vill undvika att rummet blir för mörkt. Vill du ge ditt rum en intim och mysig atmosfär kan du även måla taket i en mörk kulör.

Det kan vara en fördel att måla taket i samma kulör som väggarna, då det ger ditt rum ett snyggt enhetligt utseende. Alternativt kan du experimentera med kontraster, vilket även kan skapa en mysig atmosfär.

Så här målar du ditt tak (betong, puts eller gips)

Innan du börjar måla taket bör du kontrollera vilken typ av underlag du har att göra med. Om taket består av betong, puts eller gips kan du använda Dekso 1 eller Flutex 2S. Om taket däremot är av trä så bör du använda Interior High Finish 5

  • Välj rätt takfärg. Matt eller halvblank färg är bäst för tak.
  • Förbered taket för målning. Rengör taket och reparera eventuella skador innan du sätter igång.
  • Grunda med någon av våra spärrande Flügger Iso-produkter innan färgen appliceras. Detta kommer att hjälpa färgen att fästa bättre och skydda mot genomslag av vattenlösliga färgämnen.
  • Måla taket med en pensel eller roller. Börja vid kanterna och arbeta dig mot mitten av taket.
  • Låt takfärgen torka helt innan du lägger till de sista detaljerna.