Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Välj rätt takfärg

Vilken är den bästa takfärgen?

Den bästa takfärgen är inte bara en målarfärg i den kulör du önskar. Den bästa takfärgen är en färg som är lätt att applicera, har optimal täckkraft och ger det bästa slutresultatet. Hos Flügger har vi ett brett utbud av egenproducerade takfärger. Så oavsett om du ska måla träpanel i taket, ett gipstak eller något helt annat, har vi takfärg som passar dina behov.

Vår Svanmärkta takfärg Flutex 2S är refleksfri. Det innebär att den har en matt och enhetlig yta som inte reflekterar ljuset. Har du ett rum med stora fönster och naturligt ljus, är en refleksfri takfärg att föredra för att undvika att solen reflekteras och därmed bländar.

Vill du ha en mer robust takfärg som tål rengöring kan du med fördel välja vår Svanmärkta tak- och väggfärg Dekso 1. Färgen ger en exklusiv, ultramatt och refleksfri yta. Om du däremot har ett lite mörkare rum och vill skapa illusionen av mer ljus kan det vara en idé att välja en takfärg med lite glans. Här är Perform 5 det uppenbara valet. Glansen i färgen reflekterar nämligen ljuset och gör att rummet upplevs som större. Den skapar alltså en matt yta med en dämpad glans. Den här typen av färg tål mild rengöring och kan användas både på väggar och tak.

Vill du vill ljusna träpanel i taket är Iso 5 det perfekta valet. Den har spärrande egenskaper så att vattenfläckar, nikotin och kåda inte tränger igenom färgen och orsakar fläckar i taket. Samtidigt som den ger en enhetlig och fin struktur med låg glans. Alla takfärger kan dessutom tonas i exakt den kulör du önskar. 

Få tips och hjälp med hur du målar taket!

Vilken glans ska takfärg ha?

Ofta vill man ha en färg med låg glans för att undvika ljusreflektioner från taket. När en färg är helt matt kallas den för refleksfri. Du kan också välja glans 3 eller glans 5 för takfärgen. Det är fortfarande en matt färg, men ger en viss glans i starkt ljus. Har du ett du ett mörkt rum där du vill skapa illusionen av mer ljus, är en takfärg med glans det bästa valet. Flügger Perform 5 har bra täckkraft och skapar en fin matt yta med dämpad glans. Hur mycket glans du önskar beror helt på personlig preferens och smak.

Vill du däremot ha en miljömärkt färg som ger optimal täckning och en helt matt finish, så är Flutex 2S refleksfri takfärg det bästa valet.

Vill du ha en färg som du kan använda på både väggar och tak, kan du med fördel använda vår miljömärkta och ultramatta Dekso 1.

Alla Flüggers takfärger kan tonas i exakt den kulör du önskar. Traditionellt sett är vit den vanligaste färgen. Om du vill leka med färger och nyanser i ditt hem kan du ju prova att måla taket i en annan kulör som passar dig och den stämning du vill skapa i hemma.