Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Sandspackel

Sandspackel är en typ av spackel som är särskilt användbar för spackling av större ytor. Med sin lätta konsistens och snabba torktid kan du enkelt arbeta med att spackla väggar på många olika typer av material. Oavsett om du behöver helspackla en putsad vägg, använda sandspackel för att spackla helt andra ytor eller släta ut ojämnheter så har sandspackel många bra egenskaper för spackelarbeten inomhus.

Vilket spackel ska jag välja?

11 produkter
Lätt Sprut- och rullspackel Svanmärkt - Flügger
Från 769 kr
Lätt Sprutspackel Svanmärkt Flügger
Från 879 kr
+ ev. lev. kostnader
Lätt Grov Rullspackel, Svanmärkt - Flügger
Från 769 kr
Medium Spackelmassa Svanmärkt - Flügger
Från 79,95 kr
Medium Extra Spackelmasse Svanmärkt - Flügger
Från 579 kr
Lätt Grov Spackelmassa Svanmärkt Flügger
Från 609 kr
Gipsspackel Svanmärkt - Flügger
Från 249 kr
Våtrumsspackel Svanmärkt Flügger
Från 769 kr
+ ev. lev. kostnader
Flügger Sandplast LW - Våtrumsspackel
Från 94,95 kr
Visar 11 produkter av 11

Vad är sandspackel?

Sandspackel är en spackelmassa man applicerar på inomhusytor som väggar och tak samt för reparationer. Sandspackel är ett ljusgrått spackel som har en mycket luftig konsistens.

Sandspackel har även en smidig konsistens, vilket gör det lätt att arbeta med. Detta gör arbetet med att spackla stora ytor som väggar och tak enklare.

Vad används sandspackel till?

Sandspackel kan användas för spackling av större ytor som väggar och tak samt för reparationer. Du kan alltså med fördel använda sandspackel för bredspackling av putsväggar. Är det skarvar och hål i gipsskivor du ska spackla är sandspackel ett bra val. Det är bara viktigt att använda skarvremsa för fogar och ett speciellt sandspackel som heter 696 Fogspackel för gipsfogar. Tryck då in remsan i fogspacklet innan du därefter tar bort överflödigt spackel. Det ger fogarna på gipsskivan optimal styrka och förhindrar sprickbildning.

I våtutrymmen används ett speciellt våtrumspackel. Det är också ett sandspackel. Utomhus rekommenderas däremot cementbaserat spackel, istället för sandspackel, eftersom det tål växlande temperaturer och påverkan av vatten och fukt på ett bättre sätt.

Val av typ av sandspackel

Sandspackel finns i olika varianter som är speciellt framtagna för specifika uppgifter. Det är därför viktigt att välja den typ som passar det spackelarbete du ska utföra. Sandspackel finns som medium och grov. Dessutom finns sandspackel även i mer speciella varianter som sprutspackel, rullspackel, fogspackel och våtrumsspackel. De har alla sina speciella egenskaper som passar olika typer av uppgifter.

  • Mediumsandspackel kan appliceras i en mindre skikttjocklek. Det kan användas för många typer av uppgifter och kan med fördel användas för spackling av gipsskivor.
  • Grovsandspackel kan appliceras i högre skikttjocklek och är därför bra för spacklingsarbeten där det finns större ojämnheter.

Torktid på sandspackel

Torktiden för sandspackel beror på vilken typ av spackelarbete du ska utföra. Torktiden beror på typen av arbete, men även på typen av spackel. Skulle du vara tveksam om torktiden är det alltid bättre att låta det torka för länge än att fortsätta med andra behandlingar för tidigt.