Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
 • ...

En vacker trappa förtjänar marknadens bästa färg

En trappa är en viktig och iögonfallande del av hemmet. Den tar mycket plats och många kvadratmeter och är ganska naturligt utsatt för mycket slitage och trafik genom åren. Därför bör du även skämma bort den med en färg som är både slitstark och hållbar.

En bra och solid golvfärg är en idealisk lösning för en trappa, då den trampas på frekvent i vardagen med hektiska steg och med Flügger Floor Paint Akryl kan du alltid ge trappstegen möjligheten att hålla i många år. Denna färg är motståndskraftig mot slitage och smuts, samtidigt som den tål rengöring, så att du kan hålla stegen rena från damm och smuts.

För de områden där det inte finns något direkt slitage kan du använda någon av våra Interiör High Finish-färger – de finns i olika glansgrader och kulörer, så du kan anpassa den så att den matchar eller kontrasterar med trappstegen.

 

Ge trappan en unik karaktär med en vacker kulör

Låt oss vara helt ärliga.

En trappa kan vara en tråkig syn om den inte underhålls. Därför är det först och främst en bra idé att välja en färg som ser till att din trappa håller i många år. Om du dessutom verkligen vill sätta stor prägel på din trappa bör du välja en kulör som gör att den sticker ut.

Ett populärt exempel på detta kan vara att måla stegen i en kulör och de andra ytorna i en annan kulör, så att du ger trappan en dynamisk och levande yta. Kontraster är förstås alltid bra – men på en trappa kan de göra något alldeles speciellt med utseendet.

Har du en kulör som upprepar sig i hemmet kan det vara en god idé att matcha trappan i samma nyans.

Att måla trappan – så här gör du

Nedan ser vi över hur man målar en trätrappa. Vi rekommenderar att du använder Flügger Floor Paint Akryl för stegen och Interiör High Finish för övriga ytor.

 • Täck närliggande ytor med maskeringstejp. När du målar en trappa kommer du onekligen att slösa mycket färg på grund av de många olika vinklarna, så tänk på detta innan du påbörjar projektet.
 • Tvätta trappan noggrant med rengöringsmedel. Vi rekommenderar Fluren 37 som kan ge dig en optimal yta där färgen lätt kan fästa.
 • Ta bort gamla färgrester och slipa sedan ytorna med sandpapper. Tänk på att ta bort slipdamm med en mikrofiberduk efteråt.
 • Om trappan är ny bör du först grundmåla färgen med en grundfärg.
 • Om det finns kvistar på trappan bör du använda en spärrgrund för att undvika att kvistarna syns senare.
 • Om det är större hål och ojämnheter bör du använda ett spackel. Tänk på att spacklet ska torka helt och slipas innan du målar.
 • Måla de små listerna och kanterna först med en pensel.
 • Sen kan du sätta igång och måla de större ytorna med en roller.
 • Slutligen målas stegen 2-3 gånger med ca. 8 timmar mellan varje lager.
 • Cirka. 24 timmar efter att sista lagret applicerats kan trappan användas. OBS: undvik överdriven belastning under de första veckorna.