Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Ge möblerna nytt liv med lite färg

Blir matbordet lite slitet på ytan? Behöver byrån eller stolarna en översyn? Då finns det fortfarande hopp framöver! Istället för att slänga de gamla möblerna bör du överväga att ge dem ett lager färg. Med rätt färg till hands kan du få möblerna att se nya och vackra ut och i längden blir det även billigare än att byta ut dem regelbundet.

Du bör dock alltid tänka på vissa förberedelser innan du börjar renovera en möbel. Kontrollera alltid vilket material möblerna är gjorda av, till exempel metall eller trä och köp en färg som matchar detta. Om möblerna är av trä och har utsatts för fukt måste du kontrollera eventuell röta, då möblerna i så fall inte är dugliga att måla. Kontrollera alltid möblerna noggrant innan du köper färg.

Alla våra Interior High Finish-produkter är perfekta för möbler, då de kan användas på både trä och metall och har en fin struktur - allt du behöver göra är att välja en glans och kulör som matchar dina möbler.

 

Fräscha upp möblerna med en ny och vacker kulör

Att välja rätt kulör på en möbel kan vara väldigt svårt. En mörk kulör kan ha fördelen att dölja spår av användning och damm bättre än en ljusare nyans, medan en ljus färg ger rummet en mer positiv och rymlig atmosfär. Den idealiska kulören beror förstås även på hur din omgivning ser ut, såsom interiören och ytorna.

Oavsett vilken kulör du väljer så bör du ha glansgraden i åtanke. Vill du ha en blank yta på dina möbler bör du använda en färg med en glansgrad på över 50 – fördelen här är att blanka ytor typiskt sett är lättare att rengöra. Omvänt, om du vill ha en matt glans (som är på modet för tillfället) bör du välja en färg med ett glansvärde under 50.

Jag vill måla mitt matbord – hur gör jag?

Vi förstår problematiken!

Det finns få saker som är tröttare än ett matbord med en klibbig och skadad yta. Därför kan det vara en utmärkt idé att fräscha upp bordet i en ny och annorlunda kulör.

Vi rekommenderar att du målar med någon av våra Interiör High Finish-färger som ger en hållbar yta för trä- och metallmöbler. Om matbordet är av trä och matstolarna i metall kan du slå två flugor i en smäll.

  • Rengör ytan från smuts.
  • Slipa matbordet med fint sandpapper för att få en fin och jämn yta.
  • Ta bort slipdamm från matbordet.
  • Börja med att applicera en grundfärg på ytan av ditt bord. Detta kommer att hjälpa färgen att fästa bättre och ge en jämnare finish.
  • Applicera sedan grundfärgen i långa, jämna drag. Se till att arbeta i små sektioner så att färgen inte torkar ut innan du har en chans att blanda den.
  • När färgen är torr, applicera en klarlack för att skydda den från slitage.