Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Penslar för golvfärg

Vid målning av golv måste stora ytor, kanter och hörn målas. Att måla golv kräver alltså stor precision vid målning längs golvlister och långa streck på de stora ytorna. Du behöver alltså olika typer av penslar för att måla de olika områdena på och kring golvet.
2 produkter
Lackpensel Super Finish 1895
Från 109 kr
Visar 2 produkter av 2

Typer av penslar för golvmålning

Golvpenslar finns i många olika typer och storlekar. När du behöver hitta penslar för att måla dina golv är det först och främst viktigt att välja en stor pensel och en liten pensel.

Den stora penseln måste kunna ta upp mycket färg, eftersom den används på de stora ytorna och därmed kan underlätta processen för ditt måleriarbete. Ett alternativ till golvpenslar är annars en roller för att applicera golvfärgen på de stora ytorna. Oavsett ditt val är det en bra idé att måla de stora ytorna med ett teleskopskaft, där du lättare kommer att kunna göra långa slag med golvfärgen över de stora ytorna.

Den lilla penseln behöver du för att måla längs kanterna och hörnen. En liten pensel för denna del av måleriarbetet blir mycket lättare att kontrollera och du kommer därmed att lättare kunna måla raka linjer.

För golv kan du använda penslarna:

  • Vinkelpensel
  • Plattpensel
  • Rundpensel

Vinkelpensel

En vinkelpensel är bra för att beskära kanter mellan två ytor och är därför idealisk för användning längs golv och golvlister. Penseln kan innehålla en bra mängd färg, så att du kan göra långa raka slag längs kanterna.

Plattpensel

En plattpensel är bra för de flesta måleriarbeten, eftersom den beroende på volymen kan ta upp mycket färg och samtidigt ger en bra finish. Den är därför bra för att måla golvets kanter.