Spara 30 % på ALLT från Flügger
Gäller tom. 12 maj.
Handla i butik eller online
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
Spara 30 % på ALLT från Flügger
Gäller tom. 12 maj.
Handla i butik eller online
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
  • ...

Möbelfärg

Om dina gamla möbler behöver fräschas upp eller kanske få en helt ny look, kan snickerifärg lätt ge dina möbler nytt liv. Det behöver inte bara vara gamla möbler som får en ny touch med snickerifärg. Du kan även sätta din egen personliga prägel på nya möbler med en av våra många vackra kulörer för inomhusmöbler. Läs mer om snickerifärg här .

17 produkter
-30%
Kulörprov - Fulltäckande
Från 69,96 kr
Ord. pris 99,95 kr
Matt
Blank
Glans
Fast Lågt Pris
Flügger Wood & Metal - trä/metallfärg
Från 199 kr
Matt
Blank
Glans
-30%
Flügger Interior Stop Primer - Spärrgrund
Från 139,30 kr
Ord. pris 199 kr
-30%
Scandia Vattenbaserad Knastlack
Från 139,30 kr
Ord. pris 199 kr
-30%
Flügger Natural Wood Trälack
Från 139,30 kr
Ord. pris 199 kr
+ ev. lev. kostnader
-30%
Flügger Bordsolja
Från 209,30 kr
Ord. pris 299 kr
+ ev. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
-30%
Flügger Trend Edition
Från 209,30 kr
Ord. pris 299 kr
Matt
Blank
Glans
-30%
Skoltavelfärg - Flügger Interior Blackboard Finish
Från 139,30 kr
Ord. pris 199 kr
Matt
Blank
Glans
Visar 17 produkter av 17

Val av snickerifärg

När du väljer snickerifärg är det viktigt att ta hänsyn till materialet i dina möbler. Valet av snickerifärg och proceduren i sig varierar beroende på om du ska måla på trä- eller metallmöbler. De flesta möbler, oavsett material, kan målas, även om möblerna har färg med hög glans, lackade möbler eller möbler med släta ytor.

Du kan enkelt använda en helt vanlig snickerifärg för dina trä- eller metallmöbler. Men det kan vara en fördel att använda sprayfärg eller använda en färgspruta om det finns svåra områden att applicera färgen på med en pensel och roller.


Val av kulör och glans på snickerifärgen

Du kan få möbelfärg i många olika färger. Om du behöver hjälp med att välja färg kan du hitta inspiration i vårt färgkort eller vår online-färgväljare. Du kan också alltid börja med att testa färgerna med små färgprover på dina möbler. Du bör också överväga glansen på din möbelfärg, eftersom du även här kan välja olika glansgrader. Här gäller regeln att ju högre glans som anges, desto mer glänsande blir den målade ytan.

Det finns flera olika glanser att välja på. Glans 20 eller högre är emellertid ofta att föredra för att måla möbler, exempelvis stolar, bord och förvaringsmöbler som ofta torkas av och som utsätts för mycket slitage.


Hur man målar med snickerifärg

En bra förberedelse har inte bara stor betydelse för det färdiga resultatet utan även för hållbarheten.

  • Börja med en grundlig rengöring av dina möbler så att smuts och fett tas bort genom att använda Målartvätt. Använd en trasa för att rengöra nyare möbler och en svamp om det är gamla möbler med ingrott fett och smuts. Tvätta sedan av med rent vatten och en ren trasa.
  • Slipa lätt på ytan med fint sandpapper så att ytan blir matt. Det ger en slät och enhetlig yta som gör att snickerifärgen bättre kan fästa.
  • Använd en grundfärg så att snickerifärgen fäster optimalt..
  • Reparera repor, hack eller annan skada med spackel och slipa sedan spacklet. Rengör ytan igen så att slipdamm tas bort. Grundmåla gärna på spacklet och slipa lätt när märken torkat för att ytan ska bli jämnt sugande, Torka av slipdammet.
  • Applicera snickerifärgen med en roller för de stora ytorna och eftersläta gärna med en bred ackordsmoddlare omgående. Använd en mindre pensel för kanter, hörn och detaljer. För ett vackert och enhetligt resultat är det en bra idé att måla utan pauser så att du målar vått-i-vått.
  • Hvis möblerna har många utsmyckningar, detaljer eller på annat sätt är svåra att måla med pensel eller roller, rekommenderar vi att använda spraymålning eller att målningen appliceras med en målarspruta.

Detta behöver du för att måla dina snickerier

  • Målartvätt eller Trärens
  • Luddfri trasa
  • Svamp
  • Sandpapper
  • Spackel
  • Grundfärg
  • Snickerifärg
  • Roller
  • Pensel