Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Målartejp

Att maskera när du målar är en bra hjälp både under och efter att du har målat. Det hjälper dig inte bara att underlätta rengöringen utan även att undvika att måla platser där det inte finns något behov av att måla. Här är målartejp ett viktigt verktyg och därmed en stor del av måleriarbetet. Målartejp gör det enkelt att måla längs kanter, lister och trösklar, samt om du vill måla delar av en vägg och göra helt raka kanter.
9 produkter
Flügger Guld Maskeringstejp
Från 139 kr
Maskeringstejp - Flügger
Från 44,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Flügger Sensitive Maskeringstejp
Från 79,95 kr
Flügger UV Maskeringstejp Premium
Från 179 kr
KIP 305 Maskeringstejp
Från 59,95 kr
KIP 3307 UV Maskeringstejp
Från 149 kr
Golvtejp dubbelhäftande
Från 94,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Maskeringstejp - Tesa
Från 69,95 kr
Visar 9 produkter av 9

Vad är målartejp?

Målartejp är en tejp för användning i många typer av täcknings- och förarbete vid målning eller annat renoveringsarbete. Du kan få målartejp som färgad eller i olika storlekar, som smal eller bred målartejp. Detta gör det enkelt att hitta en målartejp som passar just ditt måleriarbete. Dessutom finns målartejp med maskeringsplast, så att du enkelt kan täcka större ytor som golv samtidigt.


Vilken målartejp ska man använda

Målartejp används för att täcka över de områden där du inte vill måla. Målartejp är därför ett riktigt bra verktyg för att sätta upp längs väggar, tak, lister och trösklar, så du slipper övermålning på dessa ytor. Det gör målningen enklare, snabbare och säkerställer samtidigt vackra, skarpa kanter i ditt måleriarbete. Målartejp är alltså riktigt bra att använda om du vill måla delar av en vägg, så du får skarpa kanter på ytorna.


Ta snabbt bort målartejp igen

När du använder målartejp är det viktigt att du tar bort tejpen innan färgen är helt torr. Limmet i tejpen hårdnar på ytan, vilket kan resultera i att färgen slits av igen tillsammans med tejpen när du tar bort den. Om du behöver måla flera lager längs målartejp kan du vänta tills du har applicerat det sista färgskiktet för att ta bort tejpen.