Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Julpyssel med Flügger

 

Julen närmar sig med stormsteg och många har börjat förbereda sig på en högtid med sina nära och kära. Varför inte krydda julförberedelserna med kreativitet och lite samarbete? Att göra julpyssel är ett perfekt tillfälle att samla både stora och små och skapa nya minnen tillsammans.

Här har vi samlat några förslag på hur du kan sätta personlig prägel på julklappar eller uppgradera förra årets julpynt.

Kom ihåg att täcka dina ytor

Att göra julpyssel kan vara ett enkelt och effektivt sätt att komma igång med årets julklappar, eller att få julpynt som ingen annan har. Har du en låda med gammalt julpynt som står och samlar damm, eller har du fyndt i en secondhandbutik, är det enkelt att fräscha till det eller varför inte skapa helt nya kreationer med hjälp av lim och några omgångar färg.

Det är en bra idé att täcka med golvskyddspapp så att det inte kommer färg på golvet eller andra oönskade ytor. Sist men inte minst, kom ihåg stämningshöjande julmusik, så är du redo för julpyssel!

Griffelfärg ger oändliga möjligheter

Med griffelfärg, också kallat skoltavelfärg, får du enkelt ett modernt och hållbart resultat. Du kan använda en gammal ljusstake, göra bordskort med en ny twist eller vackra julgranskulor - det är bara fantasin som sätter gränser.

Tvätta föremålet du vill måla med Fluren 37. Slipa det snabbt med sandpapper och torka bort eventuellt damm.

Använd maskeringstejp för att täcka de delar av föremålet som inte ska målas.

Måla 2-3 lager med griffeltavelfärg.

Använd det som finns

Här har vi målat gamla vinglas och en adventsljusstake som vi hittat i en secondhandbutik.

Adventsljusstaken fick ett modernt utseende som du enkelt kan skriva eller rita vad du vill på beroende på tillfälle eller högtid.

Vinglasen fungerar nu som minimalistiska bordskort.

Köp griffelfärg här

Du kan komma långt med färgprover

Oavsett om du tycker bäst om traditionell jul, vill följa trender eller låter barnen bestämma, kan du blanda flera olika färger och låta kreativiteten bestämma.

Här har några gamla julgranskulor fått nytt liv med ny färg.

För mindre projekt som det här så räcker det långt med ett kulörprov på 0,35 liter.

Köp kulörprover här

Kulörer med julkänsla

Den röda färgen vi valt till ljusstaken och julkulorna heter IN-755 Christiansborg Red. Det är en traditionell och samtidigt livlig röd färg som blir levande under olika ljusförhållanden.

Den andra ljusstaken är målad i favoriten IN-739 Green Shade 5. En härlig, djupgrön kulör som både kompletterar den röda färgen och naturliga element i projektet.

 

Vi önskar dig en härlig upptakt till julen och lycka till med julpysslet!