Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
 • ...

Vad är spackelfärg?

Färgat spackel är en fröjd att ha på väggarna och påminner om en blandning av nordisk minimalism och New York-stil. Spackelfärg ger ditt rum och hem massor av liv och djup.

Liv och djup i bostaden

Många känner till den klassiska kalkfärgen och sandfärgen, men idag finns flera olika alternativ till att få strukturer på väggarna. Du får ett rått och föränderligt uttryck med spackelfärg, även kallat effektfärg. Det påminner om en betongliknande yta, men det är du själv som bestämmer uttrycket beroende på hur vilda penseldragen blir. Antingen kan du skapa ett livligt och varierande uttryck med korta drag eller ett lugnare och enhetligt uttryck med långa drag. Du applicerar alltså slumpmässiga drag åt olika håll för att få rätt utseende. Med KABRIC från DETALE CPH, som är en helt speciell strukturfärg, får du en matt och odefinierbar, textil-liknande yta som ger mycket liv. Bli gripen av penseldragens konturer, lev dig in i färgens inspiration från naturen och skäm bort dina sinnen.

KABRIC fås också till golvet. KABRIC FLOOR skapar skapar taktila och livfulla detaljer och en stark yta. Du kan själv skapa en elegant och minimalistisk look i din bostad med hjälp av strukturfärg från KABRIC. Utforska de över 25 olika färgerna och nyanserna med alla möjligheter att sätta din egen unika prägel på ditt hem.

 

Inte färg utan spackel

Även om färgat spackel kallas "färg" är det egentligen färgad spackelmassa, som ger bostaden en djup och personlig prägel, är lätt att applicera och har kort torktid. Spacklet appliceras antingen med en bred pensel eller en spackelspade. En fondvägg i vardagsrummet med massor av liv, där inte bara slutresultatet utan även processen bidrar till upplevelsen.

Hos DETALE kan du också få KC14, som ger massor av liv och en föränderlig finish, där två väggar inte blir likadana. Du framhäver väggen och ger den en djup taktil yta som är lika lätt att underhålla och rengöra som vanlig färg. KC14 ger en mer konstnärlig touch. Den spacklas direkt på väggen med en bredspackel.

Det strukturella färguniversumet

Färgerna från DETALE för tankarna till natursköna landskap. Kanske en skogspromenad eller en långpromenad längs en strand med brusande vågor. Som i en tavla där berättelsen och inlevelsen talar sitt eget språk. Den nordiska designarvet ger i kombination med det opolerade och kontrastrika, precis det som hemmet saknar. Utforska färguniversumet från DETALE. Låt dig inspireras och förhoppningsvis hitta den färg som passar dig och ditt hem bäst. Sätt din egen prägel på din bostad.

Hos Flügger hittar du alla produkter från DETALE CPH. Vi är stolta över att ha DETALE i vårt sortiment, som med sin klassiska tidlöshet utstrålar nordisk design och hög kvalitet, oavsett om du använder KABRIC eller KC14. För KC14 rekommenderas att du applicerar en topcoat efteråt, för att uppnå en slitstark yta. Du kan applicera DETALE-produkter på jämna släta väggar eller strukturtapeter.

Du behöver:

 • Två spackelspadar på 15-35 cm (KC14, KABRIC)

 • Eller en bred pensel på 10 cm (KABRIC)

 • En långhårig målarrulle på 20-25 cm (KABRIC)

 • Sandpapper korn 180-220 (KC14, KABRIC)

 • Dammmask till slipning (KC14, KABRIC)

 • Målartape (KC14, KABRIC, SPACE)

 • Skyddspapp- eller plast (KC14, KABRIC)

 • Färgtråg eller rollerhink (KC14, KABRIC)

 • Microfibertrasa till Topcoat (KC14)

 • Handskar (KC14, KABRIC)

Så gör du:

 

Kabric

KC14

Köp strukturfärg hos Flügger

Hitta din favoritfärg hos Flügger. Oavsett om du behöver vit eller en mer färgglad färg, har Flügger kvalitetssäkrade produkter för alla dekorativa projekt till bostaden. Du hittar färg, färgat spackel, tapeter och allt som behövs för ditt drömhem. Lägg det du behöver i korgen så skickar vi hem det till dig inom några dagar.

 

Lycka till med måleriprojektet!