Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Täckfilt

Täckfilt är oumbärlig när du målar eller startar andra renoveringsprojekt. Med täckfilt eller annan typ av skydd behöver du inte oroa dig för att spilla lite färg på områden där du inte vill ha färg. Samtidigt hjälper täckfilt även till att underlätta rengöringen, så att saneringen efter att du har avslutat ditt måleriarbete eller annat renoveringsarbete snabbt blir avklarad.
1 artikel
Täckfilt 250g
Från 279 kr
Visar 1 produkter av 1

Vad är täckfilt?

Täckfilt är en typ av skyddsmaterial som består av två kompositmaterial med plastunderlag och mjuk yta. Täckfilt sticker alltså ut från andra typer av överdrag som täckpapp eller täckplast, som består av endast ett material.

Vad kan täckfilt användas till?

Täckfilt används för att skydda golvet och möblerna under ditt måleriarbete. Täckfilt är särskilt användbar för mattor, eftersom plastbaksidan förhindrar att spilld färg tränger in. Täckfilt är även mycket bra att använda på trägolv, eller andra golv som du vill ge extra skydd för. Den mjuka filten lindrar trycket från exempelvis stegen, så den gör inte märken på ytan medan du är säker från repor och andra skador.

Fördelar med täckfilt

Förutom att skydda golv från repor och märken, har täckfilt andra stora fördelar. Plasten på baksidan av filten förhindrar att spilld färg tränger igenom filten till underlaget. Samtidigt suger filten även upp den spillda färgen, så att du inte går runt i färg och drar den runt större områden.

Täckfilt är en bra, fast typ av skydd, som därför även kan användas utomhus, eftersom filten inte blåser runt som andra typer av skydd. Du undviker alltså spilld färg på stenplattor, trall eller andra utomhusgolv om du använder täckfilt.