Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Penslar för fönstermålning

Att måla fönster kräver precision, eftersom både kanterna runt glaset och väggar måste målas. En pensel för mindre måleriuppgifter är därför idealisk som fönsterpensel. Det handlar om detaljer och finish här och med rätt typ av pensel kan du göra det enklare att måla fönstren.
5 produkter
Ovalpensel High Finish - 100% FSC - Flügger
Från 179 kr
+ ev. lev. kostnader
Penselset - Basic
Från 69,95 kr
Penselset 1496 Inne svart
Från 169 kr
Lackpensel Super Finish 1895
Från 109 kr
Spröjspensel Super Finish 1856
Från 69,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Visar 5 produkter av 5

Typer av penslar för fönstermålning

Att måla fönster, dörrar och karmar handlar mycket om precision. Fönstermålning och andra mindre måleriuppgifter kräver därför penslar som kan hjälpa dig att applicera färgen i så fina linjer som möjligt. Det finns olika penslar för fönsterfärg i olika storlekar, så att du kan måla både fönsterbrädorna och stängerna på fönstren med en fin finish.

För fönster kan du använda dessa penslar:

  • Rundpensel
  • Ovalpensel
  • Spröjspensel
  • Vinkelpensel

Rundpensel

Rundpenseln är en bra pensel för de flesta mindre måleriuppgifter och kan även användas för att måla fönster. Rundpenseln finns i olika storlekar, så du kan välja exakt den storlek som passar målningen av fönstrens trösklar eller stänger.

Ovalpensel

Ovalpenseln är en bra pensel för att måla små detaljer. Den är bättre på att göra perfekta skarpa och raka kanter än en pensel med en fyrkantig form och är därmed idealisk för mindre måleriuppgifter som fönsterbrädor.

Spröjspensel

En spröjspensel kan vara en bra pensel för att måla fönsterbrädor. Den utmärker sig vid mindre måleriuppgifter, eftersom den med sin lilla storlek är lätt att hantera även i de minsta områdena på kanterna, listerna, stängerna och sniderierna i fönstren.

Vinkelpensel

En vinkelpensel är en pensel för när precision krävs. Med sitt sneda borsthår kan du lättare göra fina linjer längs kanterna utan att måla bredvid. Vinkelpenseln är därför en bra pensel för att avsluta målningen och för att måla fönsterbrädorna och listerna.