Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Så ger du ditt utomhusträ ren kärlek

 

Kolla väderprognosen

Du känner säkert till att träskydd kräver torrt väder – men du behöver inte vänta till en varm sommardag. Om du kan torka kläder på tvättlinan kan du skydda ditt trä. Det enda som krävs är att det är minst fem grader varmt och klart väder.

 

Rent trä är lyckligt trä

Det är frestande att sätta igång med träskyddsbehandlingen direkt för att snabbt bli klar, men det är inte att rekommendera att skippa förarbetet. Målar du direkt på en dammig, smutsig eller avflagad yta minskar du hållbarheten på träskyddet och måste snart måla om igen. Börja därför med att behandla ytan med en bra fasadtvätt (en sådan hittar du hos oss på Flügger) och eventuellt lite sandpapper. Om träet är angripet av alger kan du även använda algborttagningsmedel (som vi också har på hyllan – fråga i butiken).

 

Måste jag grunda först?

För att ditt arbete ska hålla så länge som möjligt är det bra att grunda innan du börjar måla. Grundfärgen skyddar mot röta och svamp – och gör dessutom att träskyddet fäster bättre. Vissa träslag har ett naturligt skydd mot röta och svamp och behöver därför inte grundas. Fråga i din Flügger-butik om du är osäker.

 

Bakom varje bra träskydd finns en perfekt pensel

Rätt verktyg är en annan viktig komponent för ett bra resultat. För att undvika att färgen rinner eller fördelas ojämt så bör du använda en pensel i ungefär samma bredd som brädorna och måla i längdriktningen. Självklart kan du även använda en roller till större ytor – men avsluta alltid med en pensel så att träskyddet tränger in i träet.

 

Visste du …

… att du enkelt kan kontrollera om du kan börja måla träet? Tryck fast en bit silvertejp på träet, dra av tejpen med ett snabbt ryck och kontrollera om det sitter lös färg på tejpen. Om det gör det måste du börja med att använda sandpapper på träet. Annars är det fritt fram att måla.

 

Se vårt sortiment av träskydd