Badrumsinspiration – före och efter

Ny färg kan göra mycket för ditt badrum – se mer här.

Om ditt badrum behöver en uppfräschning och det inte riktigt finns tid och pengar till en ordentlig renovering kommer du långt med färg. Särskilt om du vågar välja nya fräscha färger och måla ett par skåps- eller lådfronter.

Här kan du se vårt förslag på en färguppfräschning och vilka produkter du ska använda.

Badrum - före och efter

Så gör du

 1. När man ska måla vägar i våtzon 1 och 2 ska man följa Flüggers utförandeanvisningar för våtrum, skåp, lådor, fönster och dörrar ingår inte i våtzonerna. I våtzoner ska man endast använda godkända produkter för våtrumsmålning, se Flüggers utförandeanvisning.
 2. Välj den färg som tillför något i ditt badrum. Här har vi använt färgen Seacliff till väggarna. Det är en bra idé att ta med bilder på rummet till din lokala Flügger-butik, så får du hjälp med färger och färgsammansättning.
 3. På skåp, luckor, dörrar och fönster gör man rent med Fluren 37, som är mycket effektiv, eventuellt Fluren 33 Kalkbort, och använd Easy Filler, som påminner om vispad grädde och är lätt att använda, för att reparera hål. Nyckeln till ett bra resultat är rengöringen.
 4. Täck kanter med tejp. Måla i följande ordning: väggar, därefter lådor och sist paneler och karmar.
 5. Följ utförandeanvisningen när du målar väggarna.
 6. Slipa lådornas yta med sandpapper så att färgen fäster bättre. Det tar lite extra tid, men lådorna blir enkla att måla och nästan som nya.
 7. När väggen är helt torr tejpar du igen, så du är redo att måla karmarna. Innan du målar ska du reparera småhål med Easy Filler. Om du målar på redan vita karmar behöver du antagligen bara måla ett lager.

Produkter

 • Målartvätt Fluren 37, 1 l.
 • Våtrumsfärg (kulör: Seacliff, nr 57), 3 l.
 • High Finish 50 Zink hvid, 0,75 l.
 • Easy Filler, 300 ml.
 • Vinkelpensel Kort Super Finish 1834, 50 mm.
 • Malerulleskaft, 18 cm.
 • Microlon målarrulle, 18 cm.
 • Tejp 36 mm, 50 m.
 • Gulvskyddspapp, 48 m.
 • Färgtråg, 18 cm.
 • Slippapper, 5 m rulle.

Flera artiklar

Tapetkollektion

Tapetkollektion Edge från DETALECPH

EDGE är en klassisk tapetkollektion kryddad med ett tydligt DETALE-DNA

Färgat spackel

Kreativ effektfärg, färgspackel, tapeter och golvprodukt

DETALES produkter inspirerar till en kreativ och lekfull process och ger dig möjlighet att sätta din egen personliga touch på ditt hem.

Inspiration och kulörer till köket

Våra tre kulörer ”English Mist”, ”Embassy Grey” och ”Grå modernism no. 32” är perfekta kulörer till ett kök som ska ha plats för både snygg interiör, arbetsglädje och lugn.

KABRIC Floor är en ny unik produkt från DETALE

Textur och personlighet garanteras, oavsett om du vill byta befintliga ytor eller skapa helt nya golv hemma.
Fiona heritage

TAPET

Fiona heritage – klassiska tapeter från Fionas egna arkiv

Fiona heritage är de mest tongivande och vackra klassiska tapeterna ur våra arkiv. De är alla inspirerade av olika konsthistoriska epoker – från rokoko till art nouveau.
Nordic Compositions

TAPET

Nordic Compositions

I Nordic Compositions hittar du botaniska tapeter och industriella tapeter. De är detaljrika och de är enkla. De är mjuka och de är råa. De är ljusa och de är mörka.