Badrumsinspiration – före och efter

Ny färg kan göra mycket för ditt badrum – se mer här.

Om ditt badrum behöver en uppfräschning och det inte riktigt finns tid och pengar till en ordentlig renovering kommer du långt med färg. Särskilt om du vågar välja nya fräscha färger och måla ett par skåps- eller lådfronter.

Här kan du se vårt förslag på en färguppfräschning och vilka produkter du ska använda.

Badrum - före och efter

Så gör du

 1. Först och främst är det viktigt att ta reda på vilka delar av badrummet som kan målas. Du kan måla väggar utanför våtrumszonen (dusch/bad), paneler, fönsterkarmar och lådor/skåpluckor.
 2. Välj den färg som tillför något i ditt badrum. Här har vi använt färgen Seacliff till väggarna. Det är en bra idé att ta med bilder på rummet till din lokala Flügger-butik, så får du hjälp med färger och färgsammansättning.
 3. Gör rent med Fluren 37, som är mycket effektiv, eventuellt Fluren 33 Kalkbort, och använd Easy Filler, som påminner om vispad grädde och är lätt att använda, för att reparera hål. Nyckeln till ett bra resultat är rengöringen.
 4. Täck kanter med tejp. Måla i följande ordning: väggar, därefter lådor och sist paneler och karmar.
 5. Vi målade själva väggen två gånger.
 6. Slipa lådornas yta med sandpapper så att färgen fäster bättre. Det tar lite extra tid, men lådorna blir enkla att måla och nästan som nya.
 7. När väggen är helt torr tejpar du igen, så du är redo att måla karmarna. Innan du målar ska du reparera småhål med Easy Filler. Om du målar på redan vita karmar behöver du antagligen bara måla ett lager.

Produkter

 • Målartvätt Fluren 37, 1 l.
 • Våtrumsfärg (kulör: Seacliff, nr 57), 3 l.
 • High Finish 50 Zink hvid, 0,75 l.
 • Easy Filler, 300 ml.
 • Vinkelpensel Kort Super Finish 1834, 50 mm.
 • Malerulleskaft, 18 cm.
 • Microlon målarrulle, 18 cm.
 • Tejp 36 mm, 50 m.
 • Gulvskyddspapp, 48 m.
 • Färgtråg, 18 cm.
 • Slippapper, 5 m rulle.

Flera artiklar

Inspiration och kulörer till köket

Våra tre kulörer ”English Mist”, ”Embassy Grey” och ”Grå modernism no. 32” är perfekta kulörer till ett kök som ska ha plats för både snygg interiör, arbetsglädje och lugn.
Nordic Compositions

TAPET

Nordic Compositions

I Nordic Compositions hittar du botaniska tapeter och industriella tapeter. De är detaljrika och de är enkla. De är mjuka och de är råa. De är ljusa och de är mörka.
Fiona heritage

TAPET

Fiona heritage – klassiska tapeter från Fionas egna arkiv

Fiona heritage är de mest tongivande och vackra klassiska tapeterna ur våra arkiv. De är alla inspirerade av olika konsthistoriska epoker – från rokoko till art nouveau.
Skapa harmoni mellan väggar och snickerier i ditt hem

INOMHUSKULÖRER

Skapa harmoni mellan väggar och snickerier i ditt hem

Här presenterar vi tre exempel på hur du kan ge din bostad ett ansiktslyft. Vi fokuserar framför allt på samspelet mellan väggar och snickerier och på vilka uttryck de tre olika lösningarna för med sig.
Tegeltapet till hemmet

TAPET

Tegeltapet till hemmet

Sätt upp tegeltapet i ditt hem och skapa en rå atmosfär i vardagsrummet eller sovrummet. Tapeterna finns i både en ljusgrå och en mörkgrå version och passar de flesta inredningsstilar.
little world balloon

TAPET

Little World – vad drömmer du om?

Välkommen till en värld där gränserna mellan fantasi och verklighet suddas ut. Se bilder från den nya tapetkollektionen ”Little World” och läs om designern bakom den.
Kulör Seacliff

INOMHUSFÄRG

Kulörtips: Måla en vägg i vardagsrummet i en annan kulör

Vill du måla en vägg i en annan kulör? Hitta kulörinspiration till bostaden här.