Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

En kärleksfull behandling för garaget

Äntligen tid att måla garaget. Men i vilken kulör? Vad passar till huset, staketet och stenarna vid infarten? Titta in här och låt dig inspireras!

Du älskar ditt hus och tycker egentligen att du tar bra hand om det. Samtidigt är du väl medveten om att vare sig skjulet eller garaget har fått samma kärleksfulla behandling på länge. Behovet av träbets är med andra ord ganska akut. Men i vilken kulör?Hur man hittar rätt kulör:

  • Betrakta huset som en ”storebror”, och garaget, uthuset, skjulet och övriga utbyggnader som ”lillebror”.
  • Den stora dominerar scenen, slår an tonen och stjäl all uppmärksamhet. De mindre anpassar sig.

De tre exemplen ger dig inspiration för att färgsätta de sekundära byggnaderna, så att de både förhåller sig till och passar till huvudbyggnaden.

 

De tre exemplen

Färgsättningen är verkligen enkel. Husets ljusa toner har överförts direkt till garaget, men på ett vackert sätt som inte upprepar huvudbyggnadens uttryck helt och hållet. Faktum är att färgsättningen är helt tvärtom: Färgen Sandmile har bara strukits upp på porten, medan övriga snickerier har målats i Modevitt.

Huvudbyggnaden är värdig och dramatisk, med maximal kontrast mellan den svarta fasaden och fönstren i kulören Vit marmor. Garaget har dämpats till ett något mildare uttryck genom att den svarta färgen har ersatts med Mörk grafit. De vita detaljerna framträder tydligt på båda byggnaderna. Garageporten har behållits i vitt, så att de mörka färgerna inte tar över scenen på ett dystert sätt.

Den klarblå nyansen med det häftiga namnet Cyber Space är distinkt och närmast majestätisk. Till det mer ödmjuka garaget. Där har i stället en svalare grå nyans valts, Titanium. Titanium ligger helt i linje med husets blå färg och linjerna i modevitt ger ett rent helhetsintryck.