Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
 • ...

Spackelverktyg

Spackelverktyg täcker många olika typer av spacklar, var och en med sitt eget syfte. Det finns allt från små spackelspadar som en stålspackel, en japanspackel och för större spackel finns bredspacklar. Var och en av dem kan användas för olika spackeluppgifter.

Samtidigt är det en bra idé att använda olika storlekar av spacklar för samma uppgifter, eftersom de alla har sina egna fördelar och tillsammans kan vara till hjälp i spackelarbetet. Det är därför en fördel att ha en bra uppsättning klassiska typer av spackelverktyg. Dessutom kan spackelverktyg även vara till stor hjälp för andra typer av uppgifter än bara för spackeluppgifter, eftersom de med sina vassa blad är ett bra verktyg för rengöring av ytor där gamla tapeter eller färg måste tas bort.

20 produkter
Rollerbygel 2K - Quick kort - NY DESIGN - Flügger
Från 64,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Spackelrulle Quick
Från 159 kr
Ergonomisk Spackelspade - Flügger
Från 109 kr
Prem. Japanspackelset Stål 9700
Från 49,95 kr
Prem. Japanspackel Stål 9700
Från 14,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Joint Spackel Flex
Från 49,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Stålspackel Hård 2K handtag
Från 69,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Prof. Stålspackel Rostfri 9580
Från 149 kr
Armeringspapper för gips - MARCO
Från 99,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Armeringspapper för gips - SEMIN
Från 99,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Glasfiberremsa - armeringstejp
Från 54,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Visar 20 produkter av 20

Spackelverktyg för mindre uppgifter

För mindre spackeluppgifter bör du även använda verktyg av mindre storlek. Det kan vara spackelverktyg i form av en stålspackel eller en japanspackel, som båda är lämpliga för spackeluppgifter där det är fokus på detaljerna och inte de stora ytorna som gäller för till exempel vid bredspackling.

Spackelverktyg av denna typ och storlek används oftast för fläckavskiljning, spackelhål för skruvar och naglar i sållar och plintar, samt reparationer av ojämnheter, hål eller sprickor i väggar, tak, snickerier eller metallytor. En japanspackel, med sitt lilla och flexibla blad, är lätt att använda i områden där det annars kan vara svårt att ta sig till. Du kan få Japanspacklar som ett kit, där det finns flera olika storlekar. På så sätt kan du definitivt hitta en som passar ditt spackelprojekt. En stålspackel har däremot ett kraftfullt och starkt blad, vilket förutom att det är ett bra spackelverktyg även gör det extremt bra för rengöring av tapeter och målning på ytor.

Du kan använda mindre spackelspadar för:

 • Reparera skador på ytor som väggar, tak, snickerier och metall
 • Spackelhål efter skruvar eller spikar på lister och trösklar
 • Ta bort tapeter och färg från ytor
 • Fläckavskiljare
 • Spackling av djupa hål och sprickor
 • Spackling av snickerier

Spackelverktyg för bredspackling

Om du ska börja med bredspackling, välj en bredspackel för denna typ av uppgift. Det låter dig distribuera stora mängder spackel i ett jämnt lager. Du kan hitta många olika typer av bredspacklar men det kan vara en fördel att välja en med ett ergonomiskt handtag. Handtaget är vinklat så att din hand vilar bättre under arbetsgången, vilket gör arbetet mycket enklare. Med ett bättre grepp blir det även lättare att spackla jämnt för en slät yta.

När du använder en bredspackel är det alltid en fördel att även använda en mindre spackelspade som en stålspackel. Detta verktyg kan hjälpa till att spackla mindre ytrymmen, samt ta upp spackel från spackelburken och ta bort överflödigt spackel från bredspackeln.

För bredspackling kan du även applicera en rullspackel. Denna typ är idealisk att använda, till exempel för spackelmålning eller färgat spackel. Efter applicering av spackel med en rullspackel kan det vara en bra idé att använda en ergo-spackel som hjälper till att jämna ut ytan för en fin finish.

Du kan använda bredspacklar för:

 • Bredspackling av stora ytor som väggar och tak
 • Gipsskivor eller våtrum
 • Skrapa bort gamla tapeter eller färg

Olika typer av spackelverktyg

Det finns många olika typer av spackelverktyg utöver de mer klassiska. Du bör använda minst två typer av spackelverktyg för en uppgift för att göra jobbet enklare. Var och en har sina fördelar och kan därför användas tillsammans för bästa resultat. Efter spackelarbetet måste ytan slipas ordentligt. På så sätt säkerställer du en fin, jämn och enhetlig yta.

 • Stålspackel
 • Japanspackel
 • Bredspackel
 • Sandspackel
 • Ergo-spackel
 • Gummispackel