Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Maskeringstejp

Att täcka när du målar är en bra hjälp både under och efter att du har målat. Det hjälper dig inte bara att underlätta rengöringen utan även att undvika att måla platser där det inte finns något behov av att måla. Här är maskeringstejp ett viktigt verktyg och därmed en stor del av måleriarbetet. Maskeringstejp gör det enkelt att måla längs kanter, lister och trösklar, samt om du vill måla delar av en vägg och göra helt vassa kanter.
10 produkter
Flügger Guld Maskeringstejp
Från 139 kr
Maskeringstejp - Flügger
Från 44,95 kr
+ ev. lev. kostnader
Flügger Sensitive Maskeringstejp
Från 79,95 kr
Flügger UV Maskeringstejp Premium
Från 179 kr
KIP 305 Maskeringstejp
Från 59,95 kr
KIP 3307 UV Maskeringstejp
Från 149 kr
Hand Masker Täckpapp
Från 44,95 kr
Hållare QuickMask
Från 29,95 kr
Hand Masker Maskin
Från 599 kr
+ ev. lev. kostnader
Visar 10 produkter av 10

Vad är maskeringstejp?

Maskeringstejp är en tejp för användning i många typer av täckning vid målning eller annat renoveringsarbete. Du kan få maskeringstejp som färgad tejp och även olika storlekar, som smal eller bred maskeringstejp. Detta gör det enkelt att hitta en maskeringstejp som passar ditt måleriarbete. Dessutom finns maskeringstejp med maskeringsplast, så att du enkelt kan sätta upp tejp och täcka större ytor som väggar samtidigt.

Vad kan maskeringstejp användas för

Maskeringstejp används för att skydda de områden där du inte vill måla. Maskeringstejp är därför en riktigt bra skyddsprodukt att sätta upp längs väggar, tak, lister och trösklar, så du slipper få färg på dessa ytor. Det gör målningen enklare och snabbare och säkerställer samtidigt vackra, skarpa kanter i ditt måleriarbete. Maskeringstejp är alltså även riktigt bra att använda om du vill måla delar av en vägg, så du får raka skarpa kanter på ytor.

Ta snabbt bort maskeringstejpen igen

När du använder maskeringstejp är det viktigt att du tar bort tejpen innan färgen är helt torr. Limmet i tejpen hårdnar nämligen på ytan, vilket kan resultera i att färgen slits av igen tillsammans med tejpen när du tar bort den. Om du behöver måla flera lager längs maskeringstejpen kan du vänta tills du har applicerat det sista färgskiktet innan du tar bort tejpen.