Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
 • ...

Färgat spackel

Med färgat spackel kan du sätta din egen personliga touch på ditt hem. Beroende på vilket färgat spackel du använder och hur du applicerar det kan du skapa allt från ett rått och rustikt uttryck till vackra, mjuka ytor. Läs mer om färgat spackel här .

2 produkter
DETALE KC14 - Färgat spackel m. topplack
Från 1 299 kr
DETALE KABRIC - Spackelfärg
Från 749 kr
Visar 2 produkter av 2

Vad är färgat spackel?

Färgat spackel är en dekorationsprodukt för både väggar och tak som skapar vackra, levande ytor. Du kan sätta din egen prägel på ditt hem där du bestämmer strukturen på väggen själv. Du kan göra strukturen rustik eller mjuk, beroende på hur du applicerar färgspacklet. Det färgade spacklet ger en smutsavvisande yta som motsvarar en matt, målad yta och rekommenderas för rum med vanliga, funktionella krav som utsätts för smuts och normalt slitage. Du kan alltså använda färgat spackel för kök, vardagsrum och sovrum, men inte i våtutrymmen.

Om du vill ändra på väggen igen vid någon tidpunkt kan du alltid måla över med vanlig vägg- eller takfärg.


Val av kulör och glans på spackelfärg

Du kan välja mellan olika kulörer på det färgade spacklet. Du kan hitta inspiration för kulörval i vår färgkarta. Dessa kulörer i kombination med spacklet skapar ett unikt utseende på dina väggar. Du uppnår således ett mycket speciellt resultat på dina väggar och tak med färgspackel. Färgspacklet ger en matt yta.


Hur man använder färgat spackel

Det är helt upp till dig hur du vill ha det färdiga uttrycket. Det är emellertid alltid viktigt att förbereda sig väl, så att du använder det färgade spacklet på en slät och enhetlig yta. Det säkerställer ett finare och mer hållbart resultat.

 • Rengör noggrant för att ta bort smuts och fett på ytan samt avlägsna allt som sitter löst.
 • Är de hårda eller släta ytor du behöver måla är det en bra idé att matta slipytan innan du applicerar färgspacklet för god vidhäftning.
 • Om det finns sprickor, repor, hål eller annan skada, spacklar du och slipar efteråt. Damma av slipdammet.
 • Om du vill ha ett rustikt och rått uttryck med färgspacklet lägger du på det med oregelbundna rörelser. Om du vill ha ett mjukare utseende, applicera färgspacklet med små och jämnare rörelser. Prova gärna på en mindre testyta för att få in tekniken innan du ska använda färgspacklet på ett större projekt.
 • Applicera det färgade spacklet i två lager för bästa resultat.

Detta behöver du för att spackla med färgat spackel

 • Sandpapper
 • Rengöringsmedel
 • Spackel
 • Färgat spackel
 • Pensel

Lycka till med ditt projekt.