Spara 25 % på ALLT från Flügger
Erbjudandet gäller tom.
9 mars i butik
10 mars online
Spara 25 % på ALLT från Flügger
Erbjudandet gäller tom.
9 mars i butik
10 mars online
  • ...

Vacker patina på terassen

Patina ger en elegant och åldrad karaktär till trä och ses ofta på dyrare och äldre trä, som åldrat ädelträ. Att få patina på terassen har traditionellt sett varit en tidskrävande process. Så är det inte längre. Med 08 Wood Tex Patina och Flüggers innovativa patina-behandling, får träet åldrad charm utan att behöva vänta i årtionden. Efter behandlingen tar det knappt ett år för träet att utveckla rätt utseende samtidigt som det skyddas mot fukt och röta. Så du kan faktiskt ge träterrassen en vacker silvergrå patina på mindre än ett år.

Vad är patina?

Patina på trä är en naturlig förändring och åldrande av träets yta över tiden. Det är resultatet av exponering för olika väderförhållanden, UV-strålning, luftfuktighet och andra miljöfaktorer. Patina ger träet en karaktäristisk färg och textur som utvecklas med åren och ger en känsla av mognad och skönhet.

När trä utsätts för solens UV-strålning bryts lignin, ett bindemedel i träet, ner. Detta leder till att träet gradvis förlorar sin ursprungliga färg och får en silvergrå ton. Luftfuktigheten och klimatet i omgivningen påverkar också hur patina utvecklas. Olika träslag reagerar på dessa faktorer på olika sätt, vilket resulterar i unika patinamönster och nyanser.

Patina betraktas ofta som en önskvärd egenskap, särskilt på ädelträ, eftersom det ger en naturlig skönhet och visar på träets åldrande och liv. Många uppskattar den varma och karakteristiska patinan som bildas över tid och ser det som en del av träets charm och autenticitet.

Gör så här:

08 Wood Tex Patina är en behandling som består av två steg - Patina och Sealer

1. Se till att träet är rent och torrt innan du börjar. Gäller det helt nytt tryckimpregnerat trä måste du vänta i två till tre månader med att behandla, eftersom det ofta innehåller en del vätska som gör att Patina-behandlingen har svårt att tränga in i träet.

2. Träet behandlas två gånger med 08 Wood Tex Patina med en timmes mellanrum.

3. Fyra till sex timmar senare påförs den tillhörande 08 Wood Tex Sealer. Denna påförs endast en gång. Efter ca. sex timmar kan man gå på terrassen.

Väderförhållanden

Patinabehandlingen passar utmärkt för vårt klimat eftersom det behövs både sol och regn, för att den vackraste patinan ska kunna utvecklas i det året efter behandlingen. Kom ihåg att träet ska vara rent och torrt när du applicerar behandlingen!Du hittar allt du behöver hos Flügger

När du använder kvalitetsprodukter skyddas träet i många år. Med Flüggers träskydd får du upp till 15 års skydd med ren slitstyrka i världsklass mot sol, regn och frost. Vill du veta mer om produkten kan du hämta informationsbroschyr här

Du är också välkommen att titta in i din närmaste Flügger-butik för att lägga vantarna på 08 Wood Tex Patina.