Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Altid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

”Det finns inte någonting i mitt liv, 
som
jag tar riktigt på allvar..”

 

En avslappnad inställning, estetisk känsla och en stor kärlek till återbruk präglar inredningen i den 111 kvadratmeter stora lägenheten på Christianshavn i Köpenhamn.

Välkommen hem till Freddie Cruise som tillsammans med sin partner Maya, har väckt liv i den gamla lägenheten med hjälp av läckra återvunna möbler och vackra kulörer.

Originella detaljer 

När man kliver in i Freddie och Mayas lägenhet imponeras man av takhöjden och de stora golv till tak-fönstren, som både bjuder in solsken och livet utanför. Det har krävts en del arbete att återställa den gamla själen och estetiken. När paret tog över lägenheten hade taken sänkts med en meter och fönstren täcktes av en stor inbyggd möbel som tog upp det mesta av utsikten. Med stor ihärdighet och kärlek till det ursprungliga lyckades de ta fram lägenhetens originella detaljer igen.

Se Flügger 80 kulörkartan

Under fem lager gammal färg

I processen att återställa lägenhetens ursprungliga skönhet skulle allt trä naturligtvis slipas. Under fem lager färg avslöjades den innersta färgen - en vacker dämpad grön ton. Freddie tvekade inte - denna färg skulle pryda lägenheten igen. Allt trä blev därför målat i "Cool Khaki" som Freddie, i samarbete med Flüggers designteam, kom fram till låg nära den ursprungliga färgen.

Se kulören Cool Khaki

"Jag älskar saker men jag tycker att det finns nog av dem i världen. 
Därför letar jag alltid främst efter loppisfynd
 när jag ska hitta något nytt till lägenheten."

"Det mest stilrena skulle vara att välja tre kulörer och sedan använda dem genom hela hemmet. Det ser jättefint ut, men det skulle bli för begränsande för mig."

Högt i tak

Hos Freddie och Maya är det högt i taket och inte bara bokstavligen. Här finns inga inredningsdogmer utan deras hem är ett bevis på att kontraster kan skapa harmoni. När paret flyttade ihop hade de varsin inredningsstil. Freddie med en retroinspirerad stil i starka färger, mörka träslag och med grafisk konst och kromdetaljer. Medan Mayas inredning var mer organisk med ljusa träslag, mässingsdetaljer, jordfärger och mjuka former.

Resultatet av sammanflätningen är ett levande och inspirerande hem som återspeglar parets kärlek och öppenhet gentemot varandra.

Utforska de 80 vackra kulörerna

Utsidan inbjuder till insidan

Vardagsrummet är målat i den ljusa "Oat" som helt naturligt reflekterar de stora mängderna ljus som dagligen strömmar in genom fönstren. Samtidigt är "Oat" med sin svagt gyllene underton tillsammans med den gröna "Cool Khaki", en hälsning till den gula och gröna 30-talsbyggnaden på andra sidan gatan. De lugna nyanserna i vardagsrummet skapar en vacker bakgrund till de färgglada kontrasterna i parets inredning och konst.

Se kulören Oat

Som att få en varm kram 

Som en lugn motpol till det stora, ljusa vardagsrummet står Freddie och Mayas sovrum. När man kliver in här är det som att få en varm kram. Taket och väggarna är målade i den varma "Rouge" för att skapa en "lådkänsla" som Freddie uttrycker det. Av samma anledning har de valt att behålla det sänkta taket.

Sovrummet är designat för att skapa de bästa förutsättningarna för sömn och vila. Därför finns ingen tv, utan endast några få bilder på väggarna.

 

Se kulören Rouge

Tre tips från Freddie

  • När du väljer kulörer till ditt hem kan du fundera på vad du ser ut genom fönstren i det rum du ska måla.

  • Måla all träinredning i hemmet i samma kulör för att skapa en röd tråd mellan rummen.

  • Måla tak och väggar i samma kulör för att skapa en mysig känsla.

Bilderna i artikeln är fotograferade av:

  • Mathias Haugaard Whoop