Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

"Jag tycker att kreativiteten lätt går överstyr,
när allt är möjligt"


När Magnus i december 2023 klev in i sin nya lägenhet vid Sjöarna i Köpenhamn, var det som att träda in i en tidskapsel. Lägenheten i det ikoniska Vestersøhus var nämligen nästan orörd sedan den byggdes 1939.

Byggnaden är kulturminnesmärkt och en av den danske arkitekten Kay Fiskers huvudverk; Ett klassiskt exempel på den funktionalistiska byggstilen som blev populär på 1930-talet. Det var just denna kombination av historia och läge som gjorde att Magnus föll för bostaden.

Se här hur han, med respekt för byggnadens arv och en särskilt skarp känsla för sammanhang och estetik, har förvandlat den 120 kvm stora lägenheten till ett modernt drömhem.

Den möjliga konsten

Att renovera en kulturminnesmärkt bostad kräver både tålamod och överblick. För Vestersøhus finns en bevarandehandbok, och en kontinuerlig dialog med Slots- og Kulturstyrelsen är nödvändig för att säkerställa att de val man gör är i linje med byggnadens bevarandekrav. Men medan dessa begränsningar kan verka avskräckande för vissa, ser Magnus dem som både en spännande utmaning och en struktur som ger kreativiteten riktning och fokus. En genomtänkt plan och en tydlig riktning, har varit avgörande för Magnus under renoveringen, och han har därför tagit sig an projektet med samma analytiska, strukturerade, detaljerade och lösningsorienterade inställning som han har som jurist.

Allt började med ett moodboard där färger och material samordnades för att säkerställa en röd tråd genom bostaden. Inspiration till material och färger fick Magnus genom att utforska lägenhetens ursprungliga detaljer, byggnadens omgivningar och Kay Fiskers historia.

"Det handlade om att avgöra vad som var möjligt inom ramarna. Ska jag kompromissa eller hitta en helt annan lösning?”

"Jag ville ha känslan av att röra mig mellan flera gröna nyanser, men utan att det skulle bli en virrig röra."

Rum för lugn och fördjupning

I linje med funktionalismen har Magnus fokuserat på de olika rummens användning i sin inredning. För golvet har han valt en sisalmatta som både ger en visuellt tilltalande stil och behaglig akustik.

I det här rummet har han valt en enda färg för att skapa en lugn känsla. Ljusa gröna nyanser är kända för att öka koncentrationen, därför var "Pocket Green" det självklara valet till kontoret.

Se kulören "Pocket Green"

Tre tips inspirerade av Magnus

  • Testa att måla med ett kulörprov – speciellt om du tänkt använda flera färger och vill se hur de fungerar tillsammans.

  • Välj samma grundkulör till dina rum och måla kanter i olika nyanser inom samma kulörskala för att skapa en subtil variation i bostaden.

  • Skapa sammanhang mellan det ursprungliga och det nya genom att låta dina kulörval utgå från hemmets originaldetaljer och byggnadens omgivningar.