Blå kulörer

Fem blå kulörer som passar riktigt bra på väggen.

Blå är en kunglig och dyrbar kulör – och en av de mest populära kulörerna i inredning. 

Den förändras mycket i förhållande till belysningen i rummet. Den mörkblå kulören skapar djup medan en ljusblå ger känslan av rymd och oändlighet. 

Generellt är blått lugnande och skapar en känsla av ro, avslappning och tillfredsställelse. Kulören symboliserar dessutom vänskap.

1
blaa_berlinerblue

Berlinerblå no. 22

Berlinerblå är en klassisk kulör, som bygger på ett historiskt pigment. En klar kulör som passar bra som statementfärg i inredningen, t.ex. på en dörr eller en större möbel.

2
blaa_eilersengeneve

Eilersen Genéve

En mörk och mycket stilfull blå med ett osedvanligt djup. En blå kulör som ger en känsla av rymd jämfört med den övriga färgskalan eftersom den trots att den är mörk och mättad inte är intensiv utan snarare nedtonad. Passar otroligt fint med en stram och enkel design.

3
blaa_nobleblue

Noble Blue IN-767

En ljus och mycket stilfull blå som tillför rummet ett lätt uttryck. Kulören påminner om himlens blå toner.

4
Oregon Grape no. 53

Oregon Grape no. 53

En blå nyans som både ger en modern känsla och har referenser till funktionalismen – även kallad funkisstilen. Med Oregon Grape kan du skapa en blandning av något mycket aktuellt och ett inslag av designhistoria i din inredning.

5
Wegner Blue

Wegner Blue

En klassisk designblå, som har sitt ursprung i 1960-talets färgrika period – men är samtidigt kontrollerad och passar därför perfekt till stora ytor. Den tillför rummet karaktär.

Flera artiklar

Tips & Tricks

Kanterna

Använd en pensel längs kanterna och en liten roller efteråt, så nära kanten som möjligt, för att minska synliga penseldrag.

Tips & Tricks

Målarroller

Välj din målarroller utifrån det underlag som du ska måla på: ska du måla en vägg med struktur, t.ex. sågspånstapet, kan du välja en grövre roller som ger mer färg på väggen. Om du ska måla på slät filt eller väv väljer du en finare roller för att uppnå en slätare yta.
Antracitgrå

KULÖRINSPIRATION

Antracitgrå: Den perfekta mörkgrå färgen till hemmet

Antracitgrå är den rätta färgen, om du letar efter den perfekta neutrala mörkgrå nyansen, som passar bra till nästan alla färgkombinationer.
Grå kulörer

KULÖRINSPIRATION

Grå kulörer

Vi har samlat fem förslag på snygga grå kulörer till ditt rum.
Gröna kulörer

KULÖRINSPIRATION

Gröna kulörer

De flesta gröna kulörer passar fint till både mörka och ljusa träslag samt metaller som koppar, mässing och stål.
Måla vått-i-vått

VIDEOGUIDE

Så målar du väggar och tak

Når du måla väggar och tak i ett rum är det viktigt att du har koll på måleritekniken och processen för att få ett snyggt och enhetligt resultat. Här får du bra målartips.
Moderna kulörer

INOMHUSKULÖRER

Moderna och populära kulörer

Med ”Moderna kulörer” från vår nya inomhusfärgkarta ger vi vår syn på 20 helt unika kulörer för hemmet.