Nordic Compositions

En unik och kontrastfylld tapetkollektion från Fiona, som binds samman av kulörer från den nordiska naturen. Den perfekta kollektionen för att uttrycka din personliga stil i hemmet.

Tapetkollektionen Nordic Compositions

Innan författaren skriver en roman, innan konstnären skapar en skulptur, innan regissören sätter upp ett nytt teaterstycke behövs en komposition. En idé om hur verket ska hänga samman.

Så är det också när vi skapar en ny tapetkollektion. Alla tapeter ska tillsammans utgöra något fulländat. Inte nödvändigtvis något perfekt men något som berättar en historia.

Kontrast

Vårt arbete har resulterat i en unik kollektion fylld med kontraster. 

Du hittar botaniska tapeter och industriella tapeter. De är detaljrika och de är enkla. De är mjuka och de är råa. De är ljusa och de är mörka. 

Men i kollektionen kommer du även att upptäcka hur de här kontrasterna binds samman av speciella kulörer.

Nordens natur och kulörer

Teija Bruhn, designern bakom kollektionen, hämtar inspiration från naturen – och framför allt de färgrika, korta årstiderna som kännetecknar Norden.

Här dominerar olika kulörer växelvis. Från de kalla och mjuka kulörerna på vintern till alla explosiva kulörer vi njuter av under våren, sommaren och hösten.

Den skiftande kulörpaletten hittar man även i Nordic Compositions. 

Här har man lagt stor vikt vid att sätta ihop en färgskala som är behaglig för ögat men där det samtidigt finns plats för dämpade och kraftfullare kulörer – precis som i naturen.

Ditt hem är ditt verk

I Nordic Compositions hittar du en viktig inspirationskälla till din egen personliga komposition i hemmet. 

En komposition, som inte behöver vara perfekt men som säger något om dig.

Info om kollektionen

  • Designer: Teija Bruhn. Svensk designer med rötter i nordligaste Finland. 
  • Mönster: Kollektionen består av sex mönster: Delicate Fern, Whispering Branch, Diva, Nordic Baroque, Intermezzo, In Bloom. Totalt 40 tapeter. 

Flera artiklar

Tips & Tricks

Pigment

När du målar med mörka färger är det viktigt att alla pigment hamnar i samma riktning. När du är klar med en vägg tar du din roller och rollar väggen i samma riktning (uppifrån och ned, inte tvärtom). De mörka pigmenten är tydligare än de ljusa, och på det sättet får du en enhetlig yta utan ”märken”

Tips & Tricks

Mellanfärg

Det kan vara en bra idé att måla med en mellanfärg innan du målar med den mörka färgen. Mellanfärgen gör att den mörka färgen täcker bättre. Rådfråga oss i butiken
Six Senses 570103

TAPET

Six Senses ‒ en tapetkollektion för sinnena

Vår nya tapetkollektion varierar stort och kommer att tilltala alla med ett kreativt sinne. Sex mönster i sex olika kulörer som tilltalar sinnena – det är Six Senses.
Nedtagning av tapet

VIDEOGUIDE

Nedtagning av tapet: Så tar du enkelt bort tapet från väggen

Så får du bort den gamla tapeten från väggen så att rummet är redo för sin nya look.
Uppsättning av tapet

VIDEOGUIDE

Uppsättning av non woven-tapet

I vår video visar vi hur du enkelt sätter upp tapet.

TAPET

Stripes@HOME: Randiga tapeter i hemmet

I tapetkollektion Stripes@HOME hittar du ett stort utbud av ränder i fina färger.