Eilersens färgpalett ‒ kulörer för framtiden

Tre nya kulörer från Eilersen är äntligen här. Tillsammans med kulörerna från det första samarbetet utgör de Eilersen Colour Collection – en färgpalett med sex fantastiska kulörer som kan kombineras som man vill.

3 nye Eilersen kulörer: Eilersen Nairobi, Eilersen Stockholm og Eilersen Toulouse

Eilersen

Skapandet av en färgpalett

På Flügger har vi återigen samarbetat med det exklusiva möbeldesignmärket Eilersen och tagit fram tre nya fina kulörer.

Innan vi började hade vi och Eilersen enats om två viktiga krav på de nya kulörerna.

Resultatet blev Eilersen Stockholm, Eilersen Nairobi och Eilersen Toulouse.

Kulörer för framtiden

Kulörerna är skapade mot bakgrund av både Eilersens DNA och den långa erfarenhet av kulörer som Flügger har, och representerar både det klassiska och det moderna kulörvalet.

  • Eilersen Stockholm är så ljust grå att den nästan ser vit ut – eller gör den det? För även om Eilersen Stockholm är ljus och skir så skapar den en stark kuliss till vit inredning, samtidigt som den även fungerar som en försiktig kontrast till den lite mörkare inredningen. Inspirationen kommer från den nordiska stilen i Stockholm med de vackra vita båtarna och vattnets glittrande effekt på byggnaderna i staden. 
  • Eilersen Nairobi tillför ännu en vacker mörk kulör till Eilersen-paletten. En mörk gråbrun kulör med en underton av grönt, som hämtar inspiration från den råa, otämjda och dammiga afrikanska naturen. Kulören skapar en snygg inramning till den ofta ljusa inredningsstilen i Norden.
  • Eilersen Toulouse är en grå kulör med ett stänk av lavendel. Den kan beskrivas om skir och luftig på samma gång – och ändå markant och iögonfallande. Ett säkert val som skapar en lugn och behaglig stämning i hemmet.
eilersen_farver
Eilersen Stockholm (tv.), Eilersen Toulouse (midt.) og Eilersen Nairobi (th.)

Upplev kulörerna själv

Även om var och en av de tre kulörerna är inspirerade av olika platser i världen så är alla skapade med samma syfte – att kunna fungera som perfekta kulisser till Eilersens vackra design. Och det lever de upp till. 

Gillar du Eilersens färgpalett lika mycket som vi gör? Titta då in hos din lokala Flügger färg-butik och få prover på de sex kulörerna från Eilersen.

Flera artiklar

Tips & Tricks

Målarroller

Välj din målarroller utifrån det underlag som du ska måla på: ska du måla en vägg med struktur, t.ex. sågspånstapet, kan du välja en grövre roller som ger mer färg på väggen. Om du ska måla på slät filt eller väv väljer du en finare roller för att uppnå en slätare yta.

Tips & Tricks

Kanterna

Använd en pensel längs kanterna och en liten roller efteråt, så nära kanten som möjligt, för att minska synliga penseldrag.
Blå kulörer

KULÖRINSPIRATION

Blå kulörer

Blå är en kunglig och dyrbar kulör – och en av de mest populära kulörerna i inredning. Se våra förslag på fem blå kulörer.
Skarpa kanter med tejp

VIDEOGUIDE

Få skarpa kanter med tejp

Se hur du får skarpa kanter mellan två färger på din vägg. En skarp kant ger en snygg effekt men det kan vara svårt att få till om du inte känner till de rätta målartricken.
Gröna kulörer

KULÖRINSPIRATION

Gröna kulörer

De flesta gröna kulörer passar fint till både mörka och ljusa träslag samt metaller som koppar, mässing och stål.
Måla vått-i-vått

VIDEOGUIDE

Så målar du väggar och tak

Når du måla väggar och tak i ett rum är det viktigt att du har koll på måleritekniken och processen för att få ett snyggt och enhetligt resultat. Här får du bra målartips.
Vita kulörer

INOMHUSKULÖRER

Vita kulörer

Få koll på de olika nyanserna av vitt och vad de fungerar bäst till.