Trendkulören som blev en klassiker

Ska du måla om inomhus? Då är det mycket sannolikt att du väljer en bruten vit eller en neutral gråton. Eller kanske bestämmer du, som riktigt många andra, dig för kulören Relaxed Green som är mycket populär

Det är första gången som vi ser en kulör sticka ut på det viset, oftast är det otaliga varianter av vitt, gråtoner och beige. Vi på Flügger älskar färg och därför är det lite av en triumf att konstatera att färgintresset faktiskt sprider sig.  Relaxed Green har tagit en plats på hitlistan i både Sverige, Norge och Danmark.

Vi har en teori om varför Relaxed Green är populär, och det är att

  • Den kan fungera som en neutral gråton: nämligen att vara dämpad och neutral i sitt uttryck.
  • Detta gör den mycket användbar på stora väggytor som t.ex. i vardagsrummet.
  • Den passar samtidigt också bra tillsammans med naturligt trä och ger rummet ett personligt uttryck som man inte riktigt kan hitta i helt neutrala toner.

Kulören täcker riktigt bra och är lätt att måla över med vitt om du någon gång skulle bli trött på den.

Förutom att Relaxed Green är populär just nu, pekar den samtidigt  framåt. Etablerade trend-forecastare så som Li Edelkoort, Pantone och PEJ är alla överens om att vi kan räkna med att se en hel del gröna toner i framtiden.

Sett från ett trendperspektiv var grön tidigare ett sätt att uttrycka att man hade en hållbar livsstil. Men hela den gröna tendensen flyttar sig från att vara ett uttryck, till att vara en nödvändig ingrediens i livet. Grön rör sig alltså mot att bli det nya gråa.

trendkulör

Flera artiklar

Tapetkollektion

Tapetkollektion Edge från DETALECPH

EDGE är en klassisk tapetkollektion kryddad med ett tydligt DETALE-DNA

Färgat spackel

Kreativ effektfärg, färgspackel, tapeter och golvprodukt

DETALES produkter inspirerar till en kreativ och lekfull process och ger dig möjlighet att sätta din egen personliga touch på ditt hem.

Inspiration och kulörer till köket

Våra tre kulörer ”English Mist”, ”Embassy Grey” och ”Grå modernism no. 32” är perfekta kulörer till ett kök som ska ha plats för både snygg interiör, arbetsglädje och lugn.

KABRIC Floor är en ny unik produkt från DETALE

Textur och personlighet garanteras, oavsett om du vill byta befintliga ytor eller skapa helt nya golv hemma.
Fiona heritage

TAPET

Fiona heritage – klassiska tapeter från Fionas egna arkiv

Fiona heritage är de mest tongivande och vackra klassiska tapeterna ur våra arkiv. De är alla inspirerade av olika konsthistoriska epoker – från rokoko till art nouveau.
Nordic Compositions

TAPET

Nordic Compositions

I Nordic Compositions hittar du botaniska tapeter och industriella tapeter. De är detaljrika och de är enkla. De är mjuka och de är råa. De är ljusa och de är mörka.