Trendkulören som blev en klassiker

Ska du måla om inomhus? Då är det mycket sannolikt att du väljer en bruten vit eller en neutral gråton. Eller kanske bestämmer du, som riktigt många andra, dig för kulören Relaxed Green som är mycket populär

Det är första gången som vi ser en kulör sticka ut på det viset, oftast är det otaliga varianter av vitt, gråtoner och beige. Vi på Flügger älskar färg och därför är det lite av en triumf att konstatera att färgintresset faktiskt sprider sig.  Relaxed Green har tagit en plats på hitlistan i både Sverige, Norge och Danmark.

Vi har en teori om varför Relaxed Green är populär, och det är att

  • Den kan fungera som en neutral gråton: nämligen att vara dämpad och neutral i sitt uttryck.
  • Detta gör den mycket användbar på stora väggytor som t.ex. i vardagsrummet.
  • Den passar samtidigt också bra tillsammans med naturligt trä och ger rummet ett personligt uttryck som man inte riktigt kan hitta i helt neutrala toner.

Kulören täcker riktigt bra och är lätt att måla över med vitt om du någon gång skulle bli trött på den.

Förutom att Relaxed Green är populär just nu, pekar den samtidigt  framåt. Etablerade trend-forecastare så som Li Edelkoort, Pantone och PEJ är alla överens om att vi kan räkna med att se en hel del gröna toner i framtiden.

Sett från ett trendperspektiv var grön tidigare ett sätt att uttrycka att man hade en hållbar livsstil. Men hela den gröna tendensen flyttar sig från att vara ett uttryck, till att vara en nödvändig ingrediens i livet. Grön rör sig alltså mot att bli det nya gråa.

trendkulör

Flera artiklar

Inspiration och kulörer till köket

Våra tre kulörer ”English Mist”, ”Embassy Grey” och ”Grå modernism no. 32” är perfekta kulörer till ett kök som ska ha plats för både snygg interiör, arbetsglädje och lugn.
Nordic Compositions

TAPET

Nordic Compositions

I Nordic Compositions hittar du botaniska tapeter och industriella tapeter. De är detaljrika och de är enkla. De är mjuka och de är råa. De är ljusa och de är mörka.
Fiona heritage

TAPET

Fiona heritage – klassiska tapeter från Fionas egna arkiv

Fiona heritage är de mest tongivande och vackra klassiska tapeterna ur våra arkiv. De är alla inspirerade av olika konsthistoriska epoker – från rokoko till art nouveau.
Skapa harmoni mellan väggar och snickerier i ditt hem

INOMHUSKULÖRER

Skapa harmoni mellan väggar och snickerier i ditt hem

Här presenterar vi tre exempel på hur du kan ge din bostad ett ansiktslyft. Vi fokuserar framför allt på samspelet mellan väggar och snickerier och på vilka uttryck de tre olika lösningarna för med sig.

INOMHUSKULÖRER

Badrumsinspiration – före och efter

Om ditt badrum behöver en uppfräschning och det inte riktigt finns tid och pengar till en ordentlig renovering kommer du långt med färg.
Tegeltapet till hemmet

TAPET

Tegeltapet till hemmet

Sätt upp tegeltapet i ditt hem och skapa en rå atmosfär i vardagsrummet eller sovrummet. Tapeterna finns i både en ljusgrå och en mörkgrå version och passar de flesta inredningsstilar.
little world balloon

TAPET

Little World – vad drömmer du om?

Välkommen till en värld där gränserna mellan fantasi och verklighet suddas ut. Se bilder från den nya tapetkollektionen ”Little World” och läs om designern bakom den.