Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Inspiration och kulörer till köket

Vill du måla köket men saknar inspiration till nya kulörer som tar in estetik? Kanske är ett grönt eller grått kök något för dig.

Lugn i köket med grönt

Den dämpade gröna ”English Mist NO.58” tillför ett naturligt lugn till köket och passar perfekt tillsammans med bänkskivor i massivt trä och ljusa köksluckor, eller kanske på själva köksluckorna.

Den gröna kulören i kombination med föremål i både ljusa och mörka träslag, som köksredskap och bänkskiva, ger en känsla av närhet till naturen och den lök, de morötter och tomater du ska tillaga här.

Ett litet tips är också att måla hyllor i samma kulör – det ger en fantastiskt snygg effekt.

 

Stilfull och klassisk grå

"Neutral Grey 6" tillför en ljus och stilfull stämning. 

Vi talar om en otroligt vacker, neutral kulör, som skapar den snyggaste ramen kring ditt kök.

Den går inte att förbise, men ändå kommer den inte att dominera i rummet. Den ger dig riktigt många möjligheter när det gäller att skapa just den stämning av estetik som du kanske vill ha i ditt kök.

Kulören är ett perfekt tillägg till alla typer av rum, eftersom den behåller sin dämpade nyans och nästan inte ändrar uttryck oavsett om det är fråga om naturlig eller konstgjord ljuspåverkan.

Ett bra tips är att komplettera "Neutral Grey 6" med textilier och bruksföremål i en starkare kulör, som exempelvis bourgogne eller varm orange, som samspelar fantastiskt fint med den dämpade grå.

 

En mörk ”joker”

Är du ute efter en mörkare kulör till köket kan vi varmt rekommendera ”Modernism Grey NO.32” från vår stilhistoriska färgkarta.

Denna kulör är mörkt grå med en vacker mörkblå underton som fungerar både till den skandinaviska inredningsstilen, men även till en råare, globalare och mer industriell köksstil, som du kan se i videon. 

Kulören ger en mysig grottstämning och fungerar fantastiskt i öppna rum och kök med bra ljusinfall. I ett litet kök med begränsat ljusinfall kan en mörk kulör göra att rummet verkar litet och trångt.

När du väljer belysning till ditt kök eller till andra rum som är målade med ”Modernism Grey NO.32” kan du leta efter lampor med ett varmt sken, eftersom det gyllene ljuset samspelar vackert med den mörka gråblå kulören när kvällen faller på.

Här hittar du mer inspiration

Vi hoppas att du fått inspiration till att själv använda kulörer i köket, och du är självklart välkommen in i en av våra många butiker där vi är redo att vägleda dig.