Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Så väljer du rätt interiörfärg

Det är viktigt att välja rätt målarfärg när du ska måla om inomhus. Att välja rätt produkter är minst lika viktigt som att välja rätt kulör, för att få ett bra och hållbart resultat. Det viktigaste att titta på när man väljer inredningsfärg är vilken typ av yta som ska målas. Ytan är avgörande för att färgen ska häfta bra och ge ett bra slutresultat.

Vad ska du måla?

Om du ska måla vanliga ytor som gips, betong, cement eller liknande rekommenderar vi Dekso 1 Ultramatt. Det är en slitstark vägg- och takfärg med glans 1 som ger ett vackert bestående resultat. Produkten är miljömärkt med både Svanenmärket och EU Ecolabel som säkerställer ett bra inomhusklimat.

Vill du ha en högre glansnivå kan vi rekommendera Flutex PRO. Flutex PRO är designad för professionella målare, men är naturligtvis tillgänglig för alla. Produktserien kommer i glansgrad 5, 7 och 10, så att du kan välja det utseende du vill ha. Alla produkter har mycket bra täckförmåga, hög kvalitet och en stark miljöprofil motsvarande Dekso 1 Ultramatt.

 

Interiörfärg för trä och panel

Om du däremot ska måla trä som panel, möbler, lister och liknande rekommenderar vi Interior High Finish-serien. Produktserien kommer i glansgrad 5, 20, 50 och 90, där alla flyter ut bra och ger ett estetiskt tilltalande resultat. Behöver en mer slittålig färg rekommenderar vi Interior Strong Finish med glans 20, som ger en stark, halvmatt och reptålig yta.

 

Vägledning och instruktioner

Det är också en bra idé att tänka på vad rummet ska användas till. Rum i nordiska hem utsätts vanligtvis för varierande slitage och det kan vara klokt att ha detta i åtanke när du väljer inredningsfärg.

Tveka inte att kontakta oss i din lokala Flügger-butik om du behöver hjälp med produktval för just ditt projekt.