Så väljer du rätt interiörfärg

När du ska måla Inomhus är det viktigt att välja rätt färg för jobbet. Valet av produkt är minst lika avgörande som kulören för att säkerställa ett bra och hållbart resultat. Här är vår guide för att välja inredningsfärg.

Det viktigaste att titta på när man väljer inredningsfärg är vilken typ av yta som ska målas. De flesta interiörfärger är speciellt gjorda för en mängd olika typer av underlag, och kommer att vara avgörande för att färgen ska få god vidhäftning och ge ett bra resultat.

Invändig färg för att radera ytor

Om du ska måla vanliga ytor som gips, betong, cement eller liknande rekommenderar vi Dekso 1 Ultramatt. Det är en slitstark vägg- och takfärg med glansklass 1 som ger ett bestående vackert resultat. Produkten är miljömärkt med både Svanenmärket och Nordic Eco Label, vilket säkerställer ett bra inomhusklimat.

Om du vill ha en högre glansnivå kan vi rekommendera produktsortimentet Flutex PRO. Flutex PRO är designad för professionella målare, men är naturligtvis tillgänglig för alla. Produktserien kommer i glansgrad 5, 7 och 10, så att du kan välja det utseende du vill ha. Alla produkter har mycket bra täckförmåga, hög kvalitet och en stark miljöprofil motsvarande Dekso 1 Ultramatt

 

Interiörfärg för trä och panel

Om du däremot ska måla trä som panel, möbler, lister och liknande rekommenderar vi Interior High Finish-serien. Produktserien kommer i glansgrad 5, 20, 50 och 90, där alla har bra sammanflöde och ger ett estetiskt bra resultat. Om du behöver ytterligare robusthet rekommenderar vi Interior Strong Finish. Produktet kommer i glansgrad 20, och ger en halvmatt, reptålig yta.

 

Vägledning och instruktioner

Det är också lämpligt att tänka på användningsområdet för rummet du ska måla. Rummen i typiska nordiska hem utsätts för varierande slitage och det kan vara klokt att ha detta i åtanke när du väljer inredningsfärg.

Tveka inte att kontakta oss i din lokala Flügger-butik om du behöver hjälp med produktval för just ditt projekt. Oavsett vilken produkt du väljer är det viktigt att göra bra förberedelser. Du hittar produktdatablad och instruktioner för alla våra produkter på www.flugger.se